Tarta cu legume si cremwursti

Postat de Ela68 in Aperitive / Garnituri
3 Oct 2012 | 8756 vizualizari
Tarta cu legume si cremwursti

Ingrediente

  • Blat :
  • 300 gr faina
  • 150 gr unt
  • 4-5 linguri apa
  • sare
  • 1 ceapa rosie ( sau alba )
  • 300-400 gr ciuperci proaspete
  • 400 gr amestec mexican ( am folosit congelat )
  • 6 cremwursti de pui
  • sare, piper
  • 1 ardei iute ( optional )
  • 3-4 linguri ulei pentru calit
  • 4 oua
  • 250 gr smantana
  • 200 gr cascaval

Mod de preparare

Pentru blat :

Se amesteca bine toate ingredientele, formandu-se o coca omogena. Tapetam vasul cu pergament, apoi intindem o foaie astfel incat sa acopere fundul si peretii vasului ( eu am folosit o forma cu diametrul de 24 cm si cu pereti inalti, fiindca a fost multa compozitia de legume ). Se lasa la frigider pana preparam umplutura.

Pentru umplutura : 

Ceapa se taie solzisori si se pune la calit. Cand s-a inmuiat ( eu n-o las sa se rumeneasca ), se adauga ciupercile pe care le-am spalat, curatat si taiat felii.. Se adauga sare si piper. Se mai lasa 3-4 minute pana se mai evapora din apa continuta de ciuperci si se adauga amestecul mexican, ardeiul iute si cremwurstii taiati felii. Eu folosesc wok-ul si dau focul la maxim amestecand continuu. Ar trebui in 10 minute sa fie facute.

Ouale se bat si se amesteca impreuna cu smantana si cascavalul ras, plus putina sare.

Scoatem aluatul din frigider, il intepam cu furculita din loc in loc si-l dam la cuptorul preincalzit 10 minute. Pentru ca am folosit un vas cu peretii drepti ( deci nu special pentru tarta cu zimti pe margine ), marginile s-au lasat putin., insa nu m-a deranjat, a rezultat in final o tarta cu forma rustica.

Turnam peste blat alternativ compozitia si amestecul de ou.

 Lasam sa se coaca in cuptor , la foc mediu, aproximativ 30 minute , pana ce oul este bine inchegat.si compozitia este bine legata.

Se lasa putin sa se raceasca si se portioneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu legume si cremwursti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Aperitiv clatite cu branza si dovlecel

Postat de AdrianUdrea

Aperitiv clatite cu branza si dovlecel

 Se sparg ouale intr-un bol si se bat  pana devin spumoase, apoi se adauga pe rand, uleiul, iaurtul, dovlecelul ras, dar nescurs si branzeturile amestecate. Se adauga, treptat, faina...

Citeste continuarea

Aperitiv pasta de jumari cu ceapa si usturoi

Postat de merisor67

Aperitiv pasta de jumari cu ceapa si usturoi

Curățăm ceapa și o tocăm mai mărunt, iar usturoiul îl dăm pe răzătoare. Folosind blenderul, se poate pune și întreg, dar eu îl prefer din start dat pe răzătoare....

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.10.2012, 22:09
Ce fain arata!!!
la 03.10.2012, 22:21
Imi place
la 03.10.2012, 22:36
la 03.10.2012, 22:37
fain arata
la 03.10.2012, 23:33
ce culori frumoase,si ce apetisat arata!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking