Făina am cernut-o cu praful de copt.
Ciupercile, spălate şi tăiate în cuburi mai mici le-am sotat în puţin ulei, până s-au înmuiat şi a mai scăzut din zeama pe care au lăsat-o.
Ouăle crude, smântâna, cu un praf de sare şi piper le-am bătut bine până s-au omogenizat.
Ouăle fierte le-am tăiat în cuburi.
Leurda, spălată bine, am pus-o la chopper, împreună cu busuiocul şi chives şi le-am mărunţit bine. Am adăugat ciupercile, ouăle fierte, apoi amestecul de ouă cu smântână.
La final am adăugat făina, amestecând uşor până am obţinut un aluat omogen, curgător dar destul de consistent (ca o lavă).
Am răsturnat totul într-un vas uns cu unt şi tapetat cu hârtie de copt şi am introdus la cuptorul preîncălzit, la foc moderat, pentru aproximativ o oră (am verificat cu scobitoarea dacă s-a copt).
Am lăsat să se răcorească în tavă şi apoi am scos tarta pe o farfurie. Am presărat caşcaval ras, cât tarta era fierbinte. Am tăiat-o după ce s-a răcit.