Tarta cu mascarpone si mozzarella

Postat de miha in Aperitive / Garnituri
6 Ian 2012 | 3921 vizualizari
Tarta cu mascarpone si mozzarella

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 10 g drojdie uscata
  • 300 ml apa
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri tarate de grau
  • ~500 g faina
  • Pentru umplutura:
  • 1/2 piept de pui
  • 2 felii bacon
  • 4 felii de sunca
  • 150 g mascarpone
  • 200 g mozzarella
  • 2 oua
  • 3 catei usturoi
  • sare si piper
  • marar deshidratat

Mod de preparare

Aluat:

Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta. Lasam 10 minute la dospit. In vasul masinii de paine (sau intr-un castron daca framantam manual) punem faina, taratele de grau, sarea si uleiul. Adaugam maiaua si restul de apa si framantam un aluat potrivit de tare, care se lasa la dospit jumatate de ora.   

Umplutura:

Baconul il taiem bucatele. La fel si sunca si pieptul de pui. Intr-o tigaie antiaderenta prajim usor baconul, pana se topeste grasimea. Adaugam apoi sunca si pieptul de pui si le lasam la foc mic, pana se rumenesc usor, amestecand continuu. Dam deoparte si lasam la racit.

Intr-un castron punem mozzarella rasa pe razatoarea cu ochiuri mari, mascarpone, ouale si usturoiul pisat. Adaugam marar uscat, sare si piper dupa gust.

In tava de tarta unsa cu ulei si tapetata cu faina intindem 2/3 din aluat, ridicandu-l usor si pe marginea formei. Punem carnea, repartizand-o uniform, apoi turnam deasupra compozitia de branza. Din restul de aluat taiem fasii (sau orice alta forma) si facem un grilaj deasupra tartei.

Dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste usor deasupra. Se lasa sa se racoreasca putin, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mascarpone si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Aperitiv biscuiti cu branza si unt

Postat de licurici_lra

Aperitiv biscuiti cu branza si unt

Untul taiat cubulete se amesteca cu branza si faina. Se framanta cu mana sau cu mixerul, pana devine un aluat omogen. Se formeaza o bila, se inveleste in folie alimentara si se lasa la...

Citeste continuarea

Tartine rustice cu avocado, spanac si somon afumat

Postat de RuxyRux

Tartine rustice cu avocado, spanac si somon afumat

Blatul se prepara simplu si rapid, dam untul rece pe razatoare, apoi combinam restul ingredientelor si framantam un aluat( perfect, va garantez). Nu este nevoie de multa framantare, in cinci...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.01.2012, 23:56
aha...ai facut cu mascarpone...sa ii placa la Mircea
la 07.01.2012, 07:24
)))
la 07.01.2012, 08:35
Bun, bun
la 07.01.2012, 08:46
faina
la 07.01.2012, 09:32

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking