Ingrediente
- 250 g faina
- 1/2 de lingurita de sare
- 1/2 de lingurita de praf de copt
- 200 g unt
- 1 galbenus
- 1 lingura de suc de lamaie
- 2 linguri de apa
- 1 lingura de zahar
- Umplutura de mere
- 6 mere medii
- 35 g zahar
- 1 esenta rom
- 30 g amidon
- 1 lingura de suc de lamaie
Mod de preparare
Se amesteca faina, sarea, praful de copt cu amestecul de unt, ou, apa, zahar si lamaie. Se imparte in doua, dintr-una se intinde o foaie care se pune pe hartie de copt, pe fundul tavii de copt. Merele se toaca in robot si se stropesc cu sucul de lamaie si se repartizeaza in tava peste foaia de aluat. Se amesteca zaharul, cu amidonul, romul si sucul de lamaie si se pune peste mere. Din a doua parte de aluat, in care am amestecat o lingura de sirop de afine, se intinde o foaie, din care se taie cu forme de prajiturele fulgusori de nea care se aseaza deasupra merelor, din aluatul care ramane se reformeaza foaia, pana cand se fac suficienti fulgi pentru a acoperi tava. Deasupra se unge cu albus de ou si se lasa jumatate de ora la cuptor la 200°C.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|