Ingrediente
- 600 - 700 g mere tăiate cubulețe, stropite cu puțin zeamă de lămâie;
- 1-2 piersici (eu am pus 2 micuțe însă erau de grădină și au avut „putere” de a da o aromă deosebită tartei);
- 1 plic de zahăr vanilat bourbon.
Blat:
- 1 cană de făină;
- 1/4 cană de fulgi simpli de ovăz;
- 3 lg de tărâțe de grâu;
- 1 lgț semințe de in;
- 5 lg ulei de floarea soarelui;
- 3 lg zahăr;
- 1 lgț praf de copt;
- 1/2 lgț scorțișoară;
- câteva linguri de apă minerală;
- sare.
Mod de preparare
Blatul:
Făina, ovăzul, tărâțele, zahărul, semințele de in, praful de copt, sarea, scorțișoara se pun într-un vas. Se adaugă uleiul și se frământă bine până când uleiul absoarbe toate îngredientele. Se adaugă câteva linguri de apă minerală (una câte una, să vă dați seama când să vă opriți), atât cât să se lege aluatul.
Fructele:
Merele și piersicile se spală și se taie cubulețe. Se stropesc cu puțină zeamă de lămâie (să nu oxideze merele).
Se întinde blatul într-o formă pentru tartă. Se așează fructele, se presară un pliculeț de zahăr vanilat.
Se coace la temperatură medie (treapta 6, pentru o scală de la 1-10, am pus tava la nivelul mijlociu al cuptorului) timp de 20-25 de minute.
După ce s-a răcit se taie, se pudrează cu zahăr și...se servesc cei dragi!
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu mere și piersici - de post (blat dietetic)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|