Tarta cu mere si bezea

Postat de bitza in Prajituri
15 Ian 2011 | 4755 vizualizari
Tarta cu mere si bezea

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 ou
  • 60 g zahar
  • 200-250 g faina
  • 65 g unt
  • 1 lingurita praf de copt
  • Umplutura:
  • 1 kg mere
  • 1 lingura scortisoara
  • 50 g unt
  • 50 g zahar
  • Bezea:
  • 1 ou
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 150 g zahar

Mod de preparare

Aluat:

Oul se freaca cu zaharul pana ce acesta se topeste,apoi se aduga untul/margarina topita si se amesteca bine.

Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga treptat pana se obtine un aluat nelipicios.Se inveleste in folie alimentara si se lasa la frigider cel putin 30 de min,apoi se scoate si se intinde cu sucitorul.

Se pune foaia in tava rotunda(tapetata cu unt si faina sau hartie de copt) cu peretii detasabili,a mea a avut 24 cm.Se da 5 min in cuptorul preincalzit,apoi se pune umplatura.

Umplutura: Merele se curata de cotor si se taie felii subtiri(eu nu am avut rabdare),se presara cu scortisoara si 50 g zaharsi se pune intr-o cratita cu 50 g unt si se calesc 5 min,apoi se aranjeaza pe tarta.Strugurii i-am facut din aluatul care a ramas,a facut bilute si frunze si le-am pus deasupra merelor.Tava se da 10 mi la cuptor la foc mediu.

Bezeaua:
Albusul se bate cu un praf de sare pana se intareste,apoi se adauga zeama de lamaie si treptat zaharul pana se intareste foarte bine.Dupa 10 min se scoate tava si se spriteaza rozete pe margini.

Se da la cuptor la foc mic pana se rumenesc bezelele si marginile tartei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si bezea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tarta cu crusta de mac, crema de mascarpone si bezea

Postat de bucataria_cu_mirodenii

Tarta cu crusta de mac, crema de mascarpone si bezea

Pentru crusta de mac: Amestecati intr-un bol faina cu sarea si macul. Separat amestecati oul cu zaharul si untul topit pana la omogenizare, iar la final adaugati coaja de portocale si o lingura...

Citeste continuarea

Tarta cu mere coapte si lavanda

Postat de alice_ciobanu

Tarta cu mere coapte si lavanda

Mai intai pregatiti umplutura de mere. Curatati merele de coaja si scoateti cotorul, apoi taiati-le felii grosute. Puneti-le intr-un bol si amestecati cu zaharul si scortisoara. Intr-o tigaie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.01.2011, 09:59
grozav!!!!
la 15.01.2011, 10:08
excelenta
la 15.01.2011, 10:16
Ce delicios arata!!!
la 15.01.2011, 10:37
Bun,bun.
la 15.01.2011, 10:55

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking