Tarta cu mure, afine si mascarpone

Postat de oanapl in Prajituri
17 Aug 2017 | 5700 vizualizari
Tarta cu mure, afine si mascarpone

Aveam poftă de o tartă cu fructe, deoarece a trecut ceva timp de când n-am mai pregătit una. Am avut ca sursă de inspirație o rețetă de la Timea ( https://www.bucataras.ro/retete/tarta-cu-mure-si-afine-64739.html ). Am folosit rețeta ei de aluat (am folosit esență de lămâie in loc de coajă), dar am modificat umplutura: eu am înlocuit smântâna cu cremă mascarpone. A ieșit o tartă delicioasă pe care v-o recomand cu drag!

Ingrediente

  •  aluat:
  • 100 ml smântână dulce
  • 1 lingură zahăr brun
  • 1 ou
  • esență de lămâie
  • 1/2 linguriță bicarbonat stins cu o lingură zeamă de lămâie
  • aprox 180 g făină (depinde de făina folosită)
  •  umplutură:
  • 250 g mure
  • 100 g afine
  • 250 g mascarpone
  • 2 ouă mici
  • 50 g zahăr
  • pentru uns tava:
  • 1 lingură de unt

Mod de preparare

Pentru aluat, amesteci oul bătut cu smântâna, zahărul măcinat și esența de lămâie, apoi adaugi treptat făina, bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie și frămânți.Tii aluatul minim 30 de minute la rece.Într-un bol mixezi ouăle și zahărul măcinat, apoi adaugi crema mascarpone și omogenizezi. 

Scoți din frigider aluatul și îl întinzi sub formă rotundă și îl așezi într-o tavă unsă cu unt.
Înțepi aluatul din loc în loc, torni crema și așezi fructele peste aluat, apoi tai surplusul de aluat.
Introduci tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 40 de minute.
Scoți tava din cuptor și lași să se răcească tarta apoi o servești.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mure, afine si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tarta cu coacaze negre pe blat de cocos

Postat de andaoana

Tarta cu coacaze negre pe blat de cocos

Blatul: Este extrem de simplu de facut . In vasul robotului am pus fulgi de cocos impreuna cu untul si am dat drumul robotului sa amestece pana cand a inceput sa se lege. Am pregatit o...

Citeste continuarea

Prajitura in 2 culori (de post)

Postat de Elena_Daria

Prajitura in 2 culori (de post)

Prima data pregatim aluatul alb: intr-un bol punem zaharul, uleiul, praful de sare si mixam foarte bine pana cand zaharul s-a topit. Adaugam apoi apa minerala si continuam sa mixam adaugand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.08.2017, 00:15
la 18.08.2017, 06:54
la 18.08.2017, 07:32
Buna!
la 18.08.2017, 07:49
Foarte bune! Gătești multe bunătăți cu fructe de pădure...
la 18.08.2017, 09:01

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking