Ingrediente
- 175 g faina
- 100 g unt
- 30-60 ml apa
- putina sare
- 1 lingura de zahar
- 500 - 700 g piersici
- 2 linguri de zahar
- bobite de vanilie
- 2 linguri de faina
- zahar pudra pentru pudrat
Mod de preparare
Intr-un bol se amesteca faina, untul, sarea si o lingura de zahar. Se amesteca cu degetele, apoi se adauga apa, pana aluatul devine elastic si se dezlipeste de degete. Se lasa putin sa se odihneasca.
Intre timp, se curata piersicile si se taie in sferturi. Se amesteca impreuna cu zaharul, bobitele de vanilie si faina.
Se pune aluatul in forma de tarta si se intinde cu degetele pe toata suprafata formei. Se aseaza piersicile si se da tava la cuptorul preincalzit.
Se lasa tava in cuptor cam 35-40 minute, se scoate, se lasa sa se raceasca putin si se pudreaza cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu piersici" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|