Tartă cu piersici şi zmeură

Postat de botcrina in Prajituri
17 Aug 2014 | 4297 vizualizari
Tartă cu piersici şi zmeură

Această retetă am făcut-o cu ceva timp în urmă, dar nu am avut timp să o postez, a fost delicioasă!

Ingrediente

  • 200 g unt
  • 2 gălbenuşuri
  • 6 linguri de zahăr
  • 1 jumătate dintr-un plic de praf de copt
  • 1 vf. de cuţit scorţişoară
  • 1 linguriţă unt pt. uns tava
  • 4 piersici potrivite
  • 100 g zmeură
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 200 g făină

Mod de preparare

Mixăm untul până devine moale.

Separat frecăm gălbenuşurile spumă cu 4 linguri de zahăr.

Când acestea şi-au dublat volumul se amestecă cu untul şi făina amestecată în prealabil cu praful de copt.

Frământăm până obţinem un aluat potrivit.

Ungem tava cu unt.

Întindem o foaie de aluat pe care o aşezăm în tavă.

Tăiem felii piersicile şi le stropim cu lămâie ca să nu se oxideze.

Amestecăm zmeura cu cele 2 linguri de zahăr.

Aranjăm piersicile pe marginea tartei, iar în mijloc punem zmeura.

Deasupra presărăm scorţişoară.

Dăm tava la copt la o temp. de 180 de grade.

Când este gata o scoatem şi o lăsăm să se răcească.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu piersici şi zmeură" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta cu fructe, budinca si frisca

Postat de Valclaudia

Tarta cu fructe, budinca si frisca

Se separa albusurile de galbenusuri. Preincalzim cuptorul la 175 grade. Ungem forma de tarta cu ulei, o tapetam cu faina. Batem intai albusurile spuma cu praful de sare, apoi mixam...

Citeste continuarea

Tarta cu fructe de padure

Postat de Dya

Tarta cu fructe de padure

Se cerne făină, se adaugă ouăle, zahărul şi untul. Se presară bicarbonatul şi drojdia. Se toarnă apa şi se frământă un aluat elastic, nelipicios. Se ţine la rece...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.08.2014, 16:41
Woww! Ce bunatate nr-ai adus
la 17.08.2014, 16:55
la 17.08.2014, 18:02
yammy
la 17.08.2014, 19:07
dulce-acrisoara...
la 17.08.2014, 21:21

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking