Ingrediente
- 200 g unt
- 2 gălbenuşuri
- 6 linguri de zahăr
- 1 jumătate dintr-un plic de praf de copt
- 1 vf. de cuţit scorţişoară
- 1 linguriţă unt pt. uns tava
- 4 piersici potrivite
- 100 g zmeură
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 200 g făină
Mod de preparare
Mixăm untul până devine moale.
Separat frecăm gălbenuşurile spumă cu 4 linguri de zahăr.
Când acestea şi-au dublat volumul se amestecă cu untul şi făina amestecată în prealabil cu praful de copt.
Frământăm până obţinem un aluat potrivit.
Ungem tava cu unt.
Întindem o foaie de aluat pe care o aşezăm în tavă.
Tăiem felii piersicile şi le stropim cu lămâie ca să nu se oxideze.
Amestecăm zmeura cu cele 2 linguri de zahăr.
Aranjăm piersicile pe marginea tartei, iar în mijloc punem zmeura.
Deasupra presărăm scorţişoară.
Dăm tava la copt la o temp. de 180 de grade.
Când este gata o scoatem şi o lăsăm să se răcească.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu piersici şi zmeură" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|