Tarta cu praz si branza Roquefort cu blat crocant de alune

Postat de Bucatardinpasiune in Cook and smile
20 Oct 2013 | 5379 vizualizari
Tarta cu praz si branza Roquefort cu blat crocant de alune

Nu-i asa de placut ca la gura sobei sau ca in fata semineului, dar ma multumesc si cu spatele lipit de caloriferul cald, cu laptopul in brate si cu o felie din bunatatea asa de tarta care-mi face cu ochiul din farfuria asezata langa mine, pe parchet. Ei, uite-asa stau eu acum si va scriu voua o noua reteta cu care va puteti da pe spate prietenii, sotul, iubitul sau pe cine doriti voi.

Ingrediente

  • Pentru umplutura:
  • 25 gr. unt,
  • 460 gr. praz tocat,
  •  100 gr. branza Roquefort (nu-i o tragedie daca puneti mai multa; eu atata am avut, dar cred ca n-ar fi stricat inca vreo 50 de gr. in plus),
  •  250 ml. smantana,
  •  2 oua mari,
  •  1 lingurita de tarhon tocat marunt (de preferat proaspat),
  •  sare si piper negru.
  • Pentru blat:
  •  175 gr. faina,
  •  50 gr. unt rece, taiat cubulete,
  •  75 gr. alune maruntite cat mai fin,
  •  15 ml. zeama de lamaie,
  •  30 ml. apa foarte rece.

Mod de preparare

Primul pas ar fi cel al prepararii blatului. Asa ca introducem intr-un robot de bucatarie toate ingredientele enumerate mai sus si mixam pana cand acestea se omogenizeaza. Turnam amestecul pe masa si incercam sa formam din el o bila de aluat, pe care o infasuram in folie de plastic, dupa care o introducem la frigider pentru jumatate de ora.

Daca nu detineti un robot, nu-i mare problema. Muncim mai mult, dar rezultatul va fi acelasi, intrucat vom amesteca ingredientele cu ajutorul mainilor. Insa, trebuie sa avem mare grija ca mainile sa fie reci, pentru a nu favoriza topirea untului. Ungem o tava de tarta (sau, ca in cazul meu, o tava de tort cu peretii detasabili) cu putin unt topit. Presaram putina faina pe masa si intindem aluatul atat cat sa acopere fundul tavii si cam doi cm. din marginile acesteia.

Trebuie sa aveti ceva rabdare cu acest aluat, care nu se prelucreaza in cel mai simplu mod, fiind destul de fragil. Mie mi s-a rupt putin in momentul in care l-am asezat in tava, dar l-am peticit cu alte bucati mici de aluat. Asadar, dupa ce l-am intins pe masa, il rulam pe sucitor si apoi il asezam in tava. Il lipim de marginile tavii, presandu-l cu degetele.

Taiem excesul de pe margini si apoi il intepam usor cu ajutorul unei furculite. In cele 30 minute in care aluatul a asteptat cuminte la frigider, m-am ocupat de umplutura. Intr-o tigaie mai inalta, am topit untul si am inabusit in el, pentru 15 minute, cele 460 gr. de praz feliat rondele cat mai subtiri. Daca se lipeste adaugati 3-4 linguri de apa si amestecati continuu.

Lasati la racit, apoi adaugati prazul in tava, deasupra presarati branza Roquefort taiata cubulete, iar peste aceasta turnati un amestec format din ouale batute, smantana, tarhonul, sare si piper. Introduceti tava in cuptorul incins si coaceti la foc mediu pentru 25 - 30 minute sau pana se rumeneste la suprafata. Se serveste calda alaturi de o salata, sau dupa cum imi place mie, alaturi de o cana cu lapte caldut.

Enjoy!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu praz si branza Roquefort cu blat crocant de alune" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Retete similare

Omleta de duminica

Postat de panacris

Omleta de duminica

Ceapa și ardeiul se curăță și taie julien. Într-o tigaie se pune uleiul de rapiță ce se pune la încins, cca. 10 minute la foc mediu, apoi se adaugă bacon-ul și mușhiulețul,...

Citeste continuarea

Mic dejun cu Breville Panini Maker

Postat de timea

Mic dejun cu Breville Panini Maker

Intr-o farfurie batem ouale adaugand laptele sarea si piperul. Conectam aparatul Breville Panini Maker la o sursa de curent si cand se aprinde butonul verde, trecem feliile de paine prin ou si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.10.2013, 21:17
Super tarta
la 20.10.2013, 21:20
Ms. Rocsi!!
la 20.10.2013, 21:22
Arata superb!
la 20.10.2013, 21:33
la 20.10.2013, 21:45
minunata!!!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking