Tarta cu branzeturi grecesti

Postat de RuxyRux in Aperitive / Garnituri
5 Apr 2012 | 9267 vizualizari
Tarta cu branzeturi grecesti

Pentru ca mi-e dor de Grecia, pentru ca imi plac branzeturile grecesti, pentru ca azi era soare si frumos si ma gandeam la mare...., am preparat aceasta tarta savuroasa...destule motive care sa imi dea imbold? Eu...zic ca da!

Ingrediente

  • Blat de tarta:
  • 375 gr faina
  • 1 ou
  • 5 linguri iaurt grecesc
  • 240 gr unt sarat ( se lasa la temepratura camerei pana se poate lucra cu el)
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin grecesc
  • un praf de salvie
  • un praf de chimion macinat
  • un praf de piper
  • Umplutura:
  • 200 gr branza Kefalotiri
  • 200 gr iaurt grecesc
  • 200 gr branza Manouri
  • 200 gr branza Feta
  • masline Kalamata
  • 7-8 gogosari micuti grecesti umpluti cu feta condimentati( iuti atat cat trebuie)
  • 1/4 lingurita oregano
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • un praf de piper
  • cateva suvite de praz
  • 1 lingura de ulei de masline( pentru inabusit prazul)
  • 2 galbenusuri pentru uns blatul

Mod de preparare

Blatul de tarta ...se prepara din ingredientele pentru blat, un aluat pe care il vom pune pentru 30 de minute la rece in folie.

Umplutura de branza:

La mixer punem ouale, apoi iaurtul si pe rand toate branzeturile date pe razatoare. Punem si condimentele. Prazul in taiem suvite si il inabusim usor in ulei de masline( o lingura) avand grija sa incalzim doar usor tigaia apoi o tragem deoparte punem prazul si il aducem din nou usor pe foc un minut ..atentie sa nu se arda, trebuie doar sa se inmoaie putin.

Asamblarea tartei:

Scoatem aluatul si luam din el o bucata mica cat un pumn pentru  snururile de decor. Bucata mare o intindem pe foaie de copt cat tava, asezam in forma de tarta si urcam cu marginile pana in buza  formei.  Intepam blatul peste tot cu o furculita.  Bucata mica de aluat o intindem sul  pe o suprafata unsa cu ulei de masline, apoi il impartim in trei bucati si din nou fiecare bucata in doua. Impletim trei snururi din  doua cate doua suvite.

Punem umplutura de branza, apoi marginile de sus ale blatului le intoarcem peste umplutura. In acest fel vom avea pe ce sa sprijinim impletitura. Asezam cele trei snururi orizontal( sau dupa inspiratia personala). Punem gogosarii umpluti si maslinele apoi si suvitele de praz. Ungem blatul cu galbenus si coacem la 180 de grade . Dupa 40 de minute scoatem usor tava si acoperim cu o foaie de copt apoi mai lasam in cuptor inca zece minute in total 50 de minute va sta tarta la cuptor.

Racim tarta si mutam pe platou.

Acest blat este cel mai gustos blat pe care l-am mancat vreodata la o tarta sarata, si are o consistenta asemanatoare cu a foietajului( sa stiti ca nu-l laud degeaba LOL)...si trebuie sa va mai spun ca gogosarii umpluti au fost cireasa de pe tort...au un gust fantastic si s-au potrivit manusa in combinatie...

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branzeturi grecesti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (71)
Retete similare

Kombe - placinta cu telemea si ceapa verde

Postat de Elena_Daria

Kombe - placinta cu telemea si ceapa verde

Intr-un castron punem laptele si apa caldute, drojdia sfaramitata si amestecam cu o lingura pana se dizolva drojdia. Lasam sa se odihneasca 20 de minute. Dupa ce au trecut cele 20 de minute,...

Citeste continuarea

Minitarte cu mozzarella si cherry

Postat de ianculubita

Minitarte cu mozzarella si cherry

Capitonam formele de tarta cu foietaj,in interior punem compozitia de oua batute cu smantana si sare,deasupra cate o felie de branza,jumatati de rosii sau intregi daca sunt mici,cate o frunza de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.04.2012, 22:10
ce prezentare, ce bunatate, ce culori
la 05.04.2012, 22:11
fain arata
la 05.04.2012, 22:11
Multumesc Deyyy
la 05.04.2012, 22:13
Multumesc Lau
la 05.04.2012, 22:14
Ce delicatesa!!!!yammy...

Vezi toate comentariile (71)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking