Tarta cu praz

Postat de andaoana in Aperitive / Garnituri
10 Oct 2014 | 3020 vizualizari
Tarta cu praz

Daca nu aveti praz veniti ca va dau eu cat doriti .

Ingrediente

  • -o jumate foaie aluat foietaj
  • -5 fire subtiri de praz , sau un fir gros ( sa fie doua maini pline de rondele )
  • -50 gr unt
  • -250 gr branza dulce
  • -150 gr branza telemea nu foarte sarata
  • -2 linguri smantana
  • -alte condiment dupa gust
  • -100 gr mezel
  • -5-6 buc rosii chery

Mod de preparare

Aluatul de foietaj il decongelam , eu am folosit o tava de tarta cu diametru de 20 cm si am folosit o jumate de foaie de aluat .

Prazul il curatam si il taiem rondele . Intr-o tigaie incalzita bine punem untul si prazul si il calim putin , pana cand se inmoaie .

Branza de vaca o amestecam cu branza telemea si cu smantana , precum si alte condimente daca vreti . Merge perfect cu marar verde ,patrunjel sau amestec de ierburi frantuzesti .

Mezelurile ( eu am avut putin salam uscat si ceva pastrama ) le taiem feliute subtiri .

Aluatul de foietaj il asezam in tava astfel incat sa acopere peretii vasului si il impungem cu o furculita . Peste aluat punem prazul calit , mezelurile si branza . Nivelam compozitia iar deasupra daca doriti puteti pune cateva bucati de rosii chery (optional) .

Dam la cuptor incins la 200 grade pentru 30 minute . Va crapa putin deasupra dar nu are nimic .

Serviti rece sau calda cu smantana sau mujdei .

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu praz" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv tarta cu branzeturi, legume si oua de prepelita

Postat de merisor67

Aperitiv tarta cu branzeturi, legume si oua de prepelita

Pentru aluat, cernem făina într-un vas și presărăm sare peste ea. Facem o adâncitură la mijloc și punem acolo gălbenușurile, untul rece, tăiat în cuburi și iaurtul...

Citeste continuarea

Mini tarte cu verdeturi de primavara, ciuperci si tofu

Postat de panacris

Mini tarte cu verdeturi de primavara, ciuperci si tofu

Aluatul fraged se lasa la dezghetat, apoi se decupeaza forme rotunde, un pic mai mari decat formele de tarte si se dau la copt in cuptorul preincins cca. 10 minute la foc mediu, pana sa prinda un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.10.2014, 11:45
buna buna
la 10.10.2014, 11:45
Ce frumoasa este !
la 10.10.2014, 11:48
la 10.10.2014, 11:55
cred ca e tare buna
la 10.10.2014, 12:08
buna tare!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking