Tarta cu prune

Postat de LUK in Prajituri
5 Aug 2012 | 5590 vizualizari
Tarta cu prune

Daca tot e plina piata de prune..hai sa facem ceva bun cu ele.Reteta de umplutura e de pe blogul lui Edith Francu iar cea de crumble de pe bucataras.ro,Oana(reteta de tarta cu afine)

Ingrediente

Pentru crusta:

  • 350 gr faina
  • 150 gr unt rece
  • 150 gr zahar
  • 1 ou

Pentru umplutura:

  • 600gr prune
  • 3 linguri amidon
  • 4 linguri de zahar(daca sunt mai care prunele mai puteti pune zahar in plus)
  • 2-3 linguri de gris/pesmet

Pentru crumble(firmituri de aluat)

  • 100gr unt
  • 4 linguri de faina
  • 4 linguri de zahar

Mod de preparare

Preparam prima data umplutura,astfel:

Spalam bine prunele,le taiem in feliute si le punem pe foc impreuna cu 3-4 linguri de apa si zaharul.Lasam sa fiarba 15- min amestecand din cand in cand.Luam apoi cateva linguri din siropul lasat de prune si amestecam cu amidon.Acest amestec il turnam peste prune si lasam sa mai fiarba 5 min,amestecand.Luam de pe foc si lasam la temperatura camerei pana pregatim crusta.

Crusta:

Amestecam untul cu zaharul pana devine cremos.Adaugam apoi oul,amestecam bine,faina si omogenizam.Formam o bile de aluat si dam la rece 30 min.Dupa 30 min intindem aluatul pe blatul tapetat cu faina,rulam pe sucitor si l asezam in forma de tarta ridicand din aluat si pe margini.

Presaram peste aluat pesmetul(sau grisul) si turnam prunele inauntrul aluatului.

Crumble:

Mixam untul cu zaharul spuma,adaugam faina si amestecam.Daca e prea moale mai adaugati putina faina.Aluatul astfel obtinut il radem peste prune(mai cad si bucati mai mari dar nu e nici o problema..)

Coacem tarta la 150 de grade timp de 40-45 min.Se serveste rece,pudrata cu zahar pudra.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tarta crocanta cu magiun de prune

Postat de Ksenya

Desert tarta crocanta cu magiun de prune

  Cu ajutorul unui robot de bucatarie   se adauga in cuva lui, faina si untul rece si se amesteca timp de   2-3 minute.  Se adauga sarea si ouale  s i coaja de...

Citeste continuarea

Tarta cu prune si nuci

Postat de AdrianUdrea

Tarta cu prune si nuci

Se spala prunele si li se indeparteaza samburii, apoi se taie in cuburi si se amesteca cu zaharul.  Se opresc cateva prune si pentru decor. Se paseaza cu ajutorul blenderului, se amesteca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.08.2012, 18:10
Primaaaa! Portie dubla
la 05.08.2012, 18:10
la 05.08.2012, 18:30
Mmmm la cum arata as servi portie dubla!
la 05.08.2012, 18:56
buna, tocmai am adus prune de la tara, n-ar strica sa fac si eu
la 05.08.2012, 19:08

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking