Ingrediente
Pentru crusta:
- 350 gr faina
- 150 gr unt rece
- 150 gr zahar
- 1 ou
Pentru umplutura:
- 600gr prune
- 3 linguri amidon
- 4 linguri de zahar(daca sunt mai care prunele mai puteti pune zahar in plus)
- 2-3 linguri de gris/pesmet
Pentru crumble(firmituri de aluat)
- 100gr unt
- 4 linguri de faina
- 4 linguri de zahar
Mod de preparare
Preparam prima data umplutura,astfel:
Spalam bine prunele,le taiem in feliute si le punem pe foc impreuna cu 3-4 linguri de apa si zaharul.Lasam sa fiarba 15- min amestecand din cand in cand.Luam apoi cateva linguri din siropul lasat de prune si amestecam cu amidon.Acest amestec il turnam peste prune si lasam sa mai fiarba 5 min,amestecand.Luam de pe foc si lasam la temperatura camerei pana pregatim crusta.
Crusta:
Amestecam untul cu zaharul pana devine cremos.Adaugam apoi oul,amestecam bine,faina si omogenizam.Formam o bile de aluat si dam la rece 30 min.Dupa 30 min intindem aluatul pe blatul tapetat cu faina,rulam pe sucitor si l asezam in forma de tarta ridicand din aluat si pe margini.
Presaram peste aluat pesmetul(sau grisul) si turnam prunele inauntrul aluatului.
Crumble:
Mixam untul cu zaharul spuma,adaugam faina si amestecam.Daca e prea moale mai adaugati putina faina.Aluatul astfel obtinut il radem peste prune(mai cad si bucati mai mari dar nu e nici o problema..)
Coacem tarta la 150 de grade timp de 40-45 min.Se serveste rece,pudrata cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|