Tarta cu prune si branza RICOTTA

Postat de Maria68 in Dulciuri
10 Aug 2012 | 4545 vizualizari
Tarta cu prune si branza RICOTTA

Am preparat o reteta delicioasa de Tarta cu prune si branza RICOTTA

Ingrediente

  • 120 g faina,
  • 2 linguri zahar
  • un praf de sare
  • 2 galbenusuri
  • 60 g unt,
  • fasole uscata
  • Pentru umplutura:
  • 200 g branza Ricotta
  • 100 g branza vaci
  • 2 linguri miere
  • 250-300 g prune uscate jeleu

Mod de preparare

Punem faina intr-un vas, presaram zaharul si sarea si facem o adancitura in mijloc. Punem untul taiat bucatele si galbenusurile in adancitura. Amestecam totul repede si framantam pana obtinem un aluat. Invartim in folie de plastic si tinem la rece , 1 ora.
Ungem forma cu unt in strat subtire. Intindem aluatul in forma subtire pe o suprafata data cu putina faina si tapetam forma cu el. Acoperim aluatul cu hartie de copt si turnam boabele de fasole deasupra.  Le punem in cuptorul  incins cam 10-20 minute, pana se rumeneste usor.  Indepartam hartia si boabele si mai coacem aluatul 5 minute. Lasam sa se raceasca si desprindem cu atentie din forma si punem tarta pe un platou.
Pentru umplutura amestecam branza Ricotta, branza de vaci si mierea.
Intindem crema si o netezim.
Eu am folosit pentru decor, prune conservate pentru prajituri - am stors prunele de zeama si le-am aranjat deasupra peste crema de branza. Am preparat jeleu( eu am ales unul rosu) si cu ajutorul unei pensule, am intins din belsug peste fructe.
Trebuie tinut la rece 1-2 ore, ca sa se patrunda bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune si branza RICOTTA" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert clatite de post

Postat de Oana

Desert clatite de post

Se amesteca intr-un bol faina cu un praf de sare, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Se adauga apa minerala treptat, amestecand in continuu cu un tel sa nu se formeze cocoloase. Se adauga la...

Citeste continuarea

Panna Cotta cu sirop de visine

Postat de Patricia_Iordache_79

Panna Cotta cu sirop de visine

Punem gelatina la hidratat in cei 90 ml. lapte. Amestecam intr-o cratita de inox cu fundul dublu, frisca lichida si zaharul si amestecam pana se topeste zaharul, fara sa ajunga la punctul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.08.2012, 21:01
Oleleuuu cum arata...
la 10.08.2012, 21:14
Ce tarta delicioasa!
la 10.08.2012, 21:14
Vai si vreau, dar nu ma mai uit ca mi se face pofta si mai tare!
la 10.08.2012, 21:23
Tartele cu prune sunt minunate...ti-a iesit grozav!
la 10.08.2012, 21:42
Delicioasa!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking