Ingrediente
- ALUATUL:
- 150 g margarina sau unt
- 200 g faina
- 2 linguri smantana
- un praf de sare
- UMPLUTURA:
- 400 g spanac
- 2-3 oua
- 2 fire ceapa verde
- 200g branza telemea, data pe razatoare
- 2 linguri pesmet
- sare, piper
Mod de preparare
Se framanta aluatul amestecand bine toate ingredientele. Coca obtinuta o lasam la frigider cca 30 minute.
Intr-un bol mare amestecam spanacul ( eu am folosit spanac congelat ), branza rasa, pesmetul, ouale , sare si piper dupa gust.
Din aluatul de la frigider luam cam trei sferturi si intindem o foaie pe care o asezam intr-un vas rotund de yena, uns cu unt si tapetat cu putin pesmet, astfel incat foaia sa imbrace si peretii vasului. Intepam coca din loc in loc cu furculita. Turnam umplutura peste aluat, iar deasupra decoram cu fasii de coca, formand un gratar.
Ungem totul cu ou batut , apoi presaram mac si dam la cuptor pentru cca. 40 minute.
Taiem cand e rece si servim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu spanac si telemea" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|