Tarta cu spanac si trei branzeturi

Postat de dantes in Mancaruri de legume
14 Mar 2020 | 2227 vizualizari
Tarta cu spanac si trei branzeturi

O tarta foarte gustoasa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 gr faina alba
  • 150 ml lapte
  • 10 gr drojdie uscata
  • 1 lingura ulei
  • dupa gust sare
  • Pentru umplutura
  • 200 gr spanac proaspat
  • 1 buc ceapa verde
  • 1 lingura ulei
  • 150 gr branza Gorgonzola
  • 100 gr branza proaspata de vaci
  • 50 gr cascaval
  • 1 ou
  • 1 lingurita gris de grau
  • dupa gust sare de mare fina
  • dupa gust piper macinat
  • dupa gust cimbru uscat
  • Pentru crusta
  • 2 oua
  • 50 gr cascaval
  • 1 lingura faina alba
  • dupa gust sare de mare fina

Mod de preparare

  • Punem faina intr-un vas. O amestecam cu drojdie si sare.

  • Facem o adancitura pe mijloc, turnam uleiul si laptele caldut, framantam totul bine si lasam la dospit 30 de minute.

  • Oparim spanacul, il scurgem bine si il tocam.

  • Taiem ceapa si o punem la calit in ulei, apoi adaugam spanacul tocat si il calim 2-3 minute.

  • Adaugam gorgonzola taiata in cubulete si amestecam, pana cand se topeste, apoi se adauga branza proaspata, oul batut cascavalul ras si o lingurita de gris si condimentam dupa gust.


  • Aluatul il intindem cu sucitorul pe un blat si il asezam intr-o forma de tarta tapetata si il intepam pe alocuri cu o furculita.

  • Se toarna umplutura de spanac cu branzeturi si o netezim.

  • Pentru crusta de deasupra, batem doua oua si le amestecam cu cascavalul ras, o lingura de faina si sare si se toarna peste tarta si se intinde cat se poate.

  • Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 160°C pentru 30 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu spanac si trei branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rulouri de vinete umplute cu ricotta

Postat de mirela0911

Rulouri de vinete umplute cu ricotta

Se spala vanata, se sterge cu un prosop si i se taie capatul cu codita. Se taie apoi pe lungime 8 felii de 3-4 mm grosime. Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt si se asaza feliile de...

Citeste continuarea

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Postat de sufletista

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Cartofii ii spalam, ii punem intr-o oala cu apa cat sa acopere, ii fierbem pana ce sunt fierti pe jumatate, ii trecem pe sub un jet de apa rece, ii curatam si ii taiem cuburi. Carnea o spalam o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.03.2020, 10:07
Ce bunatate!
la 14.03.2020, 10:16
O combinație pe placul meu...!
la 14.03.2020, 10:23
la 14.03.2020, 10:37
la 14.03.2020, 10:50
Buna, buna!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking