Ingrediente
- Aluat:
- 300 g faina
- 1 galbenus
- 1 lingurita sare pentru coca
- 100 g unt
- putina branza (eu am pus ~150 g cas proaspat)
- 1 lingurita praf de copt
- 2 linguri smantana
- Umplutura:
- 2 conserve ton in ulei
- 200 g smantana
- 3 oua + 1 albus (ramas de la aluat)
- 5 castraveti in otet
- branza (si aici am pus tot cas, dar se poate pune orice fel de branza)
- 1 frunza de dafin
- nucsoara
- sare, piper
Mod de preparare
Intru-n castron cernem faina si o amestecam cu praful de copt. Adaugam galbenusul, cele 2 linguri de smantana, branza, untul la temperatura camerei si sarea. Framantam un aluat elastic.
Punem aluatul in tava unsa si il intindem pe toata suprafata.
Pentru umplutura: Scurgem bine tonul si il punem bucatele peste aluat. Taiem castravetii rondele si le asezam peste ton.
Mixam bine cele trei oua si albusul ramas de la aluat. Adaugam sare si piper, smantana si branza data pe razatoare. Punem amestecul peste tarta si nivelam. Presaram nucsoara si frunza de dafin zdrobita.
Dam tarta la cuptor, la foc mediu pana se rumeneste frumos deasupra.
Lasam sa se racoreasca si portionam. Eu am ornat cu un castravete in otet, taiat rondele. Daca doriti puteti adauga si alte ingrediente. Gaby a pus si masline, eu de data aceasta nu am avut, si nu a fost nici timp pentru cumparaturi :).
Sursa
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ton" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|