Tarta cu trei ardei tricolori si branzeturi

Postat de RODIMUR in Mancaruri de legume
1 Mar 2021 | 3335 vizualizari
Tarta cu trei ardei tricolori si branzeturi

Aveam de mult timp o rețetă franceză care mă tenta, făcută din 3 ardei (așa se și numea rețeta). Eu am adăugat faptul că sunt tricolori (căci chiar așa erau în rețetă) și că printre ingrediente se află și brânzeturi. Până la urmă am făcut-o, în urmă cu vreo câteva zile și ne-a lăsat impresia unui preparat special și savuros. În plus, se face destul de repede și nu este foarte scump. Față de rețeta originală am mai schimbat câte ceva: în loc de făină am folosit pesmet, am diversificat tipurile de brânză în funcție de ce aveam la îndemână și n-am topit cei trei ardei până să devină pastă, ci numai i-am lăsat să se pătrundă și feliuțele să rămână întregi.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 grame de făină albă
  • 100 grame de unt
  • 1 ou
  • 1/2 linguriță de sare extrafină
  • Pentru umplutură:
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras galben (portocaliu)
  • 2 roșii
  • 2 linguri de pesmet
  • 100 grame de telemea de vaci
  • 1 ou
  • 3 linguri încărcate de cremă de brânză
  • 150-20 grame de cașcaval răzuit
  • 3-4 linguri de ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • oregano
  • busuioc uscat
  • Pentru servit:
  • smântână (iaurt gras)

Mod de preparare

Mai întâi se face aluatul din: făină, sare, un ou și untul rece. Se amestecă și se frământă rapid ingredientele, ca să nu se înmoaie untul și când făina s-a încorporat bine, iar aluatul este elastic și nelipicios, se pune într-o folie de unică folosință, se aplatizează și se dă la rece, pentru 20-25 de minute.

Între timp se pregătește umplutura. Se spală ardeii, se curăță de cotoare și de semințe, după care se feliază în lamele de 0,5 cm lățime și se taie julienne. Se condimentează feliile de ardei cu sare și piper, se stropesc cu ulei de măsline și după o pauză de 10 minute se dau la foc mic, într-o tigaie acoperită, ca să se înăbușe în ulei de măsline și să se înmoaie.

Se spală roșiile și se taie rondele. Se răzuiește cașcavalul și se adaugă în crema de brânză în care s-a pus și un ou. Se condimentează după gust.

Când aluatul s-a întărit, se scoate din frigider și se întinde o foaie groasă cam de 5-6 mm. Se pune foaia în tava de copt, se modelează marginile și se înțeapă baza cu o furculiță. Se presară pesmetul uniform și deasupra se pun rondelele de roșii, după care se întinde, în strat uniform, crema de brânzeturi. 

Apoi se pun ardeii care s-au înmuiat la foc mic, dar numai după ce s-au răcit. Se nivelează stratul de ardei scăzuți și se decorează tarta cu feliuțe subțiri de telemea. La urmă se presară oregano și busuioc uscat și se dă tarta la cuptor, la temperatură medie, pentru 30 -35 de minute. După acest interval de timp, se scoate tava din cuptor, se porționează tarta și se servește caldă, cu smântână, sau cu iaurt gras. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu trei ardei tricolori si branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Mini pizza pe vanata

Postat de andaoana

Mini pizza pe vanata

Vanata o spalam si o taiem rondele. Presaram pe ea sare si o lasam sa stea putin asa , va lasa putina apa. Bucatile de vanata le tamponam cu servetele de hartie ca sa le uscam . Pe o tava...

Citeste continuarea

Mancarica de mazare cu spätzle

Postat de Corina33

Mancarica de mazare cu spätzle

Ceapa, ardeiul si morcovii se curata se spala si se toaca, morcovii se dau pe razatoarea mare. Se pun la calit in ulei intr-o cratita incapatoare. Dupa 4-5 minute se adauga mazarea si apa calda...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.03.2021, 22:28
Frumoasa tarta !!!!!
la 01.03.2021, 23:54
super buna
la 02.03.2021, 06:04
la 02.03.2021, 08:05
Gustoasa!
la 02.03.2021, 11:18
Minunata combinatia de ardei cu branza!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking