Mai întâi se face aluatul din: făină, sare, un ou și untul rece. Se amestecă și se frământă rapid ingredientele, ca să nu se înmoaie untul și când făina s-a încorporat bine, iar aluatul este elastic și nelipicios, se pune într-o folie de unică folosință, se aplatizează și se dă la rece, pentru 20-25 de minute.
Între timp se pregătește umplutura. Se spală ardeii, se curăță de cotoare și de semințe, după care se feliază în lamele de 0,5 cm lățime și se taie julienne. Se condimentează feliile de ardei cu sare și piper, se stropesc cu ulei de măsline și după o pauză de 10 minute se dau la foc mic, într-o tigaie acoperită, ca să se înăbușe în ulei de măsline și să se înmoaie.
Se spală roșiile și se taie rondele. Se răzuiește cașcavalul și se adaugă în crema de brânză în care s-a pus și un ou. Se condimentează după gust.
Când aluatul s-a întărit, se scoate din frigider și se întinde o foaie groasă cam de 5-6 mm. Se pune foaia în tava de copt, se modelează marginile și se înțeapă baza cu o furculiță. Se presară pesmetul uniform și deasupra se pun rondelele de roșii, după care se întinde, în strat uniform, crema de brânzeturi.
Apoi se pun ardeii care s-au înmuiat la foc mic, dar numai după ce s-au răcit. Se nivelează stratul de ardei scăzuți și se decorează tarta cu feliuțe subțiri de telemea. La urmă se presară oregano și busuioc uscat și se dă tarta la cuptor, la temperatură medie, pentru 30 -35 de minute. După acest interval de timp, se scoate tava din cuptor, se porționează tarta și se servește caldă, cu smântână, sau cu iaurt gras.