Tarta cu trei ardei tricolori si branzeturi

Postat de RODIMUR in Mancaruri de legume
1 Mar 2021 | 3311 vizualizari
Tarta cu trei ardei tricolori si branzeturi

Aveam de mult timp o rețetă franceză care mă tenta, făcută din 3 ardei (așa se și numea rețeta). Eu am adăugat faptul că sunt tricolori (căci chiar așa erau în rețetă) și că printre ingrediente se află și brânzeturi. Până la urmă am făcut-o, în urmă cu vreo câteva zile și ne-a lăsat impresia unui preparat special și savuros. În plus, se face destul de repede și nu este foarte scump. Față de rețeta originală am mai schimbat câte ceva: în loc de făină am folosit pesmet, am diversificat tipurile de brânză în funcție de ce aveam la îndemână și n-am topit cei trei ardei până să devină pastă, ci numai i-am lăsat să se pătrundă și feliuțele să rămână întregi.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 grame de făină albă
  • 100 grame de unt
  • 1 ou
  • 1/2 linguriță de sare extrafină
  • Pentru umplutură:
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras galben (portocaliu)
  • 2 roșii
  • 2 linguri de pesmet
  • 100 grame de telemea de vaci
  • 1 ou
  • 3 linguri încărcate de cremă de brânză
  • 150-20 grame de cașcaval răzuit
  • 3-4 linguri de ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • oregano
  • busuioc uscat
  • Pentru servit:
  • smântână (iaurt gras)

Mod de preparare

Mai întâi se face aluatul din: făină, sare, un ou și untul rece. Se amestecă și se frământă rapid ingredientele, ca să nu se înmoaie untul și când făina s-a încorporat bine, iar aluatul este elastic și nelipicios, se pune într-o folie de unică folosință, se aplatizează și se dă la rece, pentru 20-25 de minute.

Între timp se pregătește umplutura. Se spală ardeii, se curăță de cotoare și de semințe, după care se feliază în lamele de 0,5 cm lățime și se taie julienne. Se condimentează feliile de ardei cu sare și piper, se stropesc cu ulei de măsline și după o pauză de 10 minute se dau la foc mic, într-o tigaie acoperită, ca să se înăbușe în ulei de măsline și să se înmoaie.

Se spală roșiile și se taie rondele. Se răzuiește cașcavalul și se adaugă în crema de brânză în care s-a pus și un ou. Se condimentează după gust.

Când aluatul s-a întărit, se scoate din frigider și se întinde o foaie groasă cam de 5-6 mm. Se pune foaia în tava de copt, se modelează marginile și se înțeapă baza cu o furculiță. Se presară pesmetul uniform și deasupra se pun rondelele de roșii, după care se întinde, în strat uniform, crema de brânzeturi. 

Apoi se pun ardeii care s-au înmuiat la foc mic, dar numai după ce s-au răcit. Se nivelează stratul de ardei scăzuți și se decorează tarta cu feliuțe subțiri de telemea. La urmă se presară oregano și busuioc uscat și se dă tarta la cuptor, la temperatură medie, pentru 30 -35 de minute. După acest interval de timp, se scoate tava din cuptor, se porționează tarta și se servește caldă, cu smântână, sau cu iaurt gras. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu trei ardei tricolori si branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salata calda de cartofi noi cu ceapa verde si marar

Postat de Oana

Salata calda de cartofi noi cu ceapa verde si marar

Taie cartofii in jumatate daca sunt prea mari si pune-i la fiert in apa cu sare. Amesteca intr-un castron mai mare iaurtul grecesc cu mustarul, uleiul de...

Citeste continuarea

Spanac cu ou posat

Postat de camelia75

Spanac cu ou posat

Mod de preparare: 1.Curatati si spalati foarte bine spanacul. 2.Intr-o cratita(care stiti ca nu lipeste) in uleiul incins,la foc potrivit,caliti timp de 2 minute prazul si usturoiul taiate...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.03.2021, 22:28
Frumoasa tarta !!!!!
la 01.03.2021, 23:54
super buna
la 02.03.2021, 06:04
la 02.03.2021, 08:05
Gustoasa!
la 02.03.2021, 11:18
Minunata combinatia de ardei cu branza!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking