Tartă cu vișine și migdale

Postat de panacris in Prajituri
27 Ian 2013 | 3399 vizualizari
Tartă cu vișine și migdale

Un linzer reinventat, dulce acrișor, super răcoros!

Ingrediente

  • Margarină 300 gr
  • Zahăr tos 200 gr. 
  • zahăr vanilinat 2 plicuri
  • ouă 2 bucati
  • praf de copt 2 plicuri
  • coaja si zeamă de la 1 lamaie
  • faină albă de grâu 600 gr.
  • visine fără sâmburi 500 g
  • gelatina albă 2 pliculete
  • suc de vișine 400 ml
  • zahăr tos 6 linguri 
  • fulgi de migdale 100 gr. 
  • zahăr vanilinat 1 plic

Mod de preparare

Se topește margarina, apoi se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat, cu  ouăle  şi praful de copt stins cu zeamă de lămâie şi coaja de lămâie.  Se adaugă făina cernută şi se amestecă până ce aluatul devine elastic. Se lasă la rece cca. 30 minute. Mai mult de jumătate din cocă se întinde şi se aşează într-o tavă tapetată cu unt şi făină sau doar cu foaie de pergament. Se pune la copt, în cuptorul preîncălzit, cca. 15 minute, până se albeşte.

Între timp se prepară gelatina  conform instructiunilor de pe plic si se lasă să se racoreasca un pic. Vișinile scurse de zeama se amestecă cu gelatina preparată.  Amestecul de vișine se pune peste foaia coaptă, se presară fulgii de migdale. Restul de aluat se întinde, se taie și se așează sub formă de gratii deasupra. Se presară zahăr vanilat și se reintroduce prăjitura la cuptor ptr cca. 15 minute la foc potrivit.

Se servește rece ca atare sau cu adaos de frișcă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu vișine și migdale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (41)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tartă cu lamâie şi bezea

Postat de diaconta

Tartă cu lamâie şi bezea

Pentru foaia de tarta ,am amestecat ingredientele uscate,am pus untul rece taiat cubulete si l-am amestecat repede cu vârfurile degetelor pâna când compozitia a devenit...

Citeste continuarea

Tartă cu vişine

Postat de diaconta

Tartă cu vişine

Preparam mai intai foaia de tarta.Aceasta va trebui sa stea la frigider,timp in care vom prepara umplutura. Cernem faina,o amestecam cu sarea si praful de copt.De data aceasta,praful de copt...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.01.2013, 18:00
foarte buna
la 27.01.2013, 18:00
O, ce bine arata! Mi-ai facut o pofta!!! Super buna!
la 27.01.2013, 18:01
Prezent
la 27.01.2013, 18:02
Cu drag, Bucătărași!
la 27.01.2013, 18:03
sigur nu mai ai da fain arata

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking