Tartă cu vişine

Postat de diaconta in Prajituri
26 Feb 2012 | 9285 vizualizari
Tartă cu vişine

Aşa cum v-am spus,în acest week-end am fost mai cuminte la capitolul „dulciurele”.Motivele ar fi mai multe,o răceală care s-a gândit să mă viziteze în prag de primăvară,apoi fetele au zis că prea mă răzbun în week-end pentru poftele îndurate în timpul săptămânii şi apoi n-am prea avut nici timp nici prea multă inspiraţie. Deci nu am decât un desert simplu,foarte aromat şi cu fructe.

Ingrediente

  • Pentru foaia de tarta:
  • 350 gr faina
  • 150 gr zahar brun
  • 170 gr unt
  • 2 oua
  • 2 linguri apa rece
  • Sare
  • 5 gr praf de copt
  • Pudra de portocale
  • Esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • Visine din compot pentru prajituri(din rezerva proprie,la anul triplez portia)2 borcane de 400 ml
  • Afine congelate
  • Un plic budinca cu gust de vanilie
  • Cateva picaturi esenta de migdale
  • ½ lingurita scortisoara

Mod de preparare

Preparam mai intai foaia de tarta.Aceasta va trebui sa stea la frigider,timp in care vom prepara umplutura.

Cernem faina,o amestecam cu sarea si praful de copt.De data aceasta,praful de copt are rolul doar de a fragezi aluatul ,nu de a-l ajuta sa creasca.Apoi amestecam cu zaharul brun si aromele.

Untul rece de la frigider il taiem cubulete,il punem in amestecul de faina si amestecam repede cu varfurile degetelor.Vom obtine o compozitie asemanatoare pesmetului.Adaugam ouale si apa.Framantam pana obtinem un aluat omogen.Nu trebuie sa exagerati cu framantatul,nu este nevoie pentru aluatul de tarta.Daca compozitia este prea moale,mai adaugam putina faina.

Facem o bila de aluat,acoperim cu folie alimentara si lasam la frigider pentru 30 de minute.

Pentru umplutura am folosit visinele din cele doua borcane de compot si cam 300 ml de sirop.As fi putut pune chiar 400 ml,mi-ar fi placut o umplutura putin mai …fluida.

Praful de budinca il amestecam cu putin sirop.Apoi il incorporam in restul de visine cu sirop.Punem vasul pe foc si amestecam pana cand amestecul se ingroasa.E momentul sa punem esenta de migdale si scortisoara.Adaugam si afinele.Le-am pus doar la final pentru ca fructele sa ramana intregi.

Lasam umplutura sa se raceasca.

Scoatem aluatul de la frigider,il impartim astfel incat sa ne ramana putin si pentru grilajul de deasupra. Intindem o foaie rotunda,de dimensiunea tavii in care coacem tarta,avand grija sa ramana suficient aluat cat sa imbracam si marginile vasului. Daca nu folosim o tava antiaderenta,o tapetam in prealabil. Dupa ce asezam foaia in tava,aranjam si marginile,taind surplusul daca este nevoie. Punem umplutura in tava peste foaie,apoi pregatim din aluatul retinut,un grilaj din fasii inguste.

Am vrut sa fac o „plasa” dar incercarea mea a esuat,e un aluat cu care nu se lucreaza prea usor.

Punem tava in cuptorul preincalzit,timp de 30-40 de minute. Lasam sa se raceasca si pudram cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu vişine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (81)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tarta cu visine

Postat de Pungasa_Rogue

Desert tarta cu visine

Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau deoparte. Oul, sarea, untul taiat bucatele, zaharul, zaharul vanilinat, iaurtul, faina si praful de copt se amesteca si se framanta un...

Citeste continuarea

Desert tarta cu crema de ciocolata si visine

Postat de katty

Desert tarta cu crema de ciocolata si visine

Pregatim blatul. Intr-un vas punem faina, cacaua, sarea, zaharul si untul la temperatura camerei, Framantam un aluat nisipos. Adaugam oul si framantam un aluat nelipicios pe care il invelim in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.02.2012, 20:19
Am admirat-o si pe facebook...nemaipomenita..imi place enorm!!!
la 26.02.2012, 20:25
si acuma vreau si desert.
la 26.02.2012, 20:28
si eu!
la 26.02.2012, 20:30
Rocsi multumesc
e simpla dar aromata si buna
la 26.02.2012, 20:31
Doamna Maria,o sa va fie rau
nu mai reclamati ca va omor cu deserturile mele?

Vezi toate comentariile (81)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking