Ingrediente
- Aluat:
- 200 gr faina,
- 1/2 lta sare,
- 1 ou,
- 2 linguri smantana grasa.,
- 80 gr margarina (sau unt)
- Umplutura:
- 700 gr branza moale de vaci
- 200 gr smantana grasa
- 150 ml lapte
- 6 lingurite de gris
- 4 oua
- 120 gr miere de albine
- 150 gr fructe confiate
- stafide inmuiate in rom sau lapte
- vanilie
- coaja de portocala rasa/ sau coaja de lamaie
- 2 linguri de suc de lamaie
Mod de preparare
- Aluatul pentru baza il framantam bine si , impachetat in folie alimentara , il punem la rece in frigider pentru cca 1/2 ora-1 ora.
- Pregatim umplutura: fierbem laptele intr-o craticioara si cand incepe sa clocoteasca adaugam grisul in ploaie- batem cu telul si dam deoparte cand se ingroasa. Adaugam mierea amestecand bine , apoi ouale pe rand , amestecand cu telul . Se pune deoparte sa se raceasca.
- Branza se amesteca cu smantana, fructele confiate, stafidele, vanilia, coaja si sucul de lamaie si amestecam cu restul compozitiei de gris cu lapte.
- Incalzim cuptorul la 160 grade si scoatem aluatul de tarta din frigider: tava de tarta o ungem cu margarina si pe fund punem hartie de copt. Intindem o foaie potrivit de groasa cu sucitorul , rotunda si tapetam peretii formei de tort cu peretii detasabili.
- Turnam crema si dam la cuptorul incalzit pt cca o ora, cand prince o culoare deasupra . Lasam sa se raceasca. E buna a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de branza napoletana" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|