Tarta de ciocolata si merenghe

Postat de sandytza in Dulciuri
28 Oct 2009 | 4333 vizualizari
Tarta de ciocolata si merenghe

Ingrediente

  • Blat
  • 300 gr faina
  • 65 gr zahar
  • 65 gr miere
  • 40 gr unt
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
  • 1 praf de copt
  • Crema
  • 600 ml lapte
  • 2 oua
  • 150 gr zahar
  • 250 gr ciocolata
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri amidon sau faina
  • 3 linguri margarina
  • Merenghe
  • 5 albusuri
  • 10 linguri zahar

Mod de preparare

Se pun toate ingredientele intr-un bol . Praful de copt se pune stins cu otet. Se amesteca bine pana se leaga aluatul apoi se rastoarna pe masa de lucru pe care s-a presarat faina si se mai framanta , daca e cazul se mai adauga faina pana nu se mai lipeste aluatul.

Se intinde o foaie apoi se pune intr-o tava de tarta tapetata cu unt si faina.



Se inlatura aluatul ce iese in exteriorul tavii, se impunge cu o furculita , apoi se pune folie de aluminiu peste care se aseaza boabe de fasole sau daca aveti bilute de portelan pentru ca aluatul sa nu se umfle in cuptor.

Se baga la cuptor la 180 grade timp de 15 minute.
Crema

Ciocolata se topeste pe bain marie. Restul ingredientelor se amesteca bine apoi se pun pe foc la foc incet si se amesteca pana se ingroasa . Se ia de pe foc si se adauga ciocolata topita. Se amesteca bine pana se omogenizeaza.


Montare
Se scoate blatul din tava . Se poate pune intr-o alta tava sau cum am facut eu, am pus doua fasii de hartie in forma de cruce dar capete sa iasa destul inafara, apoi am pus un fund de tava peste fasii. Asta pentru ca tarta sa fie mai usor de scos din tava .

Se pune blatul de tarta in tava si se umple cu crema preparata.Marginile nu o sa se lase.
Separat se prepara merenghele.

Se bat albusurile spuma apoi se adauga zaharul si se contiuna sa se bata pana cand devine ca o crema spumoasa.

Se pune intr-o punga si se aseaza peste crema de ciocolata. Se poate pune si cu lingura si apoi sa i se dea o forma de relief.

Cand toata tarta este astupata de merenghe se baga la cuptor aprox 5-8 min. pana cand varfurile incep sa prinda culoare.


Se lasa la racit inainte de a se servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de ciocolata si merenghe" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chec cu zmeura si nuci - Octombrie roz

Postat de ctlina

Chec cu zmeura si nuci - Octombrie roz

Incalziti cuptorul la 180°C. In bolul robotului sau intr-un castron bateti bine ouale cu zaharul tos si vanilat. Adaugati treptat branza, laptele, faina amestacata cu prraful de copt...

Citeste continuarea

Reteta de preparare a papanasilor fierti

Postat de MotanLaOale

Reteta de preparare a papanasilor fierti

Reteta de preparare a papanasilor Se amesteca branza cu grisul, zaharul si zaharul vanilat. Se amesteca ouale pe rand amestecand dupa fiecare. Se lasa deoparte in frigider 20-30 minute....

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.10.2009, 15:07
vai ce super!asta o sa o incerc si eu.
la 28.10.2009, 15:21
Rivka astept sa imi zici cum ti-a iesit.
la 28.10.2009, 15:34
in weekend vreau sa o fac revin cu impresii, imi place foarte mult cum gatesti , toate retetele tale imi plac
la 28.10.2009, 15:45
Multumesc mult Rivka
la 28.10.2009, 20:51
ce fain arata!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking