Tarta de mamaliga cu bacon si oua

Postat de naomy in Aperitive / Garnituri
27 Oct 2011 | 4685 vizualizari
Tarta de mamaliga cu bacon si oua

Ingrediente

  • MAMALIGA
  • 250 gr de faina de malai grisata
  • un pahar apa+un pahar lapte
  • sare dupa gust
  • 40 gr unt.
  • UMPLUTURA
  • 4 linguri de smantana
  • 200  gr de bacon
  • 3 oua

 

Mod de preparare

Se pune apa cu sarea la fiert ,iar cand a dat in clocot se adauga laptele si se mai lasa putin apoi se adauga treptat faina de malai( eu am cumparat faina de malai care fierbe in 3 minute ). Cand e aproape gata se adauga untul ,se mai amesteca putin si se ia de pe foc .

Intre timp separat prajim baconul in putin ulei, prajim si ouale (ochiuri) si preparam tarta.Turnam primul pat de mamaliga pe o farfurie plata si ungem cu smantana apoi presaram cu baconul si deasupra punem ouale unul cate unul si acoperim cu restul de mamaliga. Am decorat cu putina smantana si cateva firicele de bacon apoi am taiat triunghiuri exact pt 3 porti (grija la oua ,sa taiati triunghiurile exact intre ele ).

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de mamaliga cu bacon si oua" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Placinta de Paste cu spanac, branza si oua

Postat de rocsi_1612

Placinta de Paste cu spanac, branza si oua

Aluatul: Amestecati apa cu sare, pana ce aceasta din urma se dizolva. Cerneti faina intr-un bol, puneti in mijloc apa, uleiul. Incepeti si framantati, pana obtineti un aluat omogen....

Citeste continuarea

Omleta cu dovlecel si telemea de oaie

Postat de katty

Omleta cu dovlecel si telemea de oaie

Spalam dovleceii si ii curatam de coaja. Taiem capetele si ii dam pe razatoarea mare. Presaram putina sare peste ei si ii lasam la scurs intr-o sita pentru cel putin 30 de minute. Incintam uleiul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.10.2011, 12:15
immmm mamaliga , vreau si eu ii preferata mea
la 27.10.2011, 12:22
Mmmmmmmmmmmm , mamaliga ai facut-o artaaaaaaaaaaaaaaaa
la 27.10.2011, 12:24
buna
la 27.10.2011, 12:27
hai dana la o portie
la 27.10.2011, 12:28
onesta .arta de -a gati

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking