Ingrediente
Ptr blat:
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- 6-7 linguri faina
- 2 linguri unt topit
- 1/2 plic praf de copt
Ptr umplut:
- 1 plic de budinca de capsuni
- 300 ml lapte
- 3 linguri zahar
Ptr ornat:
- banane
- capsuni
- 1 plic de gelatina ptr tarte+zahar
- ptr ochii delfinului am utilizat 2 pepite mici de ciocolata
Mod de preparare
Am separat albusurile de galbenusuri si le-am batut spuma cu cu un praf de sare,apoi am adaugat zaharul.
Cand au devenit tari am pus galbenusurile si am incorporat bine cu mixerul.
Am adaugat si untul topit si la final cu o spatula am amestecat usor faina cernuta cu praful de copt.
Aceasta compozitie am turnat-o intr-o tava de tarta cu boruri ondulate si unsa cu unt,am dat tava la cuptor ptr coacere la 180-200 g°c pana sa rumenit frumos.Am mai lasat tava in cuptorul stins cateva minute(sa nu se lase blatul)apoi am pus pe un platou.
Am rasturnat blatul(cu fundul in sus)si am turnat peste el(in adancitura formata de forma de tarta)budinca preparata conform instructiunilor de pe plic.
Peste budinca am pus fructele spalate si taiate(ca in imagine) si am turnat gelatina speciala ptr invelirea fructelor preparata dupa instructiunile de pe plic.
In mijlocul tartei am lasat loc ptr delfin.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta delfin cu capsuni si banane" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (37)
|