Tarta delfin cu capsuni si banane

Postat de comanligia in Prajituri
27 Mai 2014 | 18624 vizualizari
Tarta delfin cu capsuni si banane

Nu stiu cum sa incep introducerea,cand am inceput sa fac tarta,fata mea cea mare era plecata la magazin si cand sa intors acasa mia zis'' mama am vazut la boulangerie acelasi model de tarta doar ca in mijloc avea un delfin din banana cu o capsuna in gura" si ca sa-i fac o surpriza celei mai mici am executat si delfinul,a fost tare incantata aseara dar ia parut rau ca a mancat si delfinul :))))

Ingrediente

Ptr blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 6-7 linguri faina
  • 2 linguri unt topit
  • 1/2 plic praf de copt

Ptr umplut:

  • 1 plic de budinca de capsuni
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri zahar

Ptr ornat:

  • banane
  • capsuni
  • 1 plic de gelatina ptr tarte+zahar
  • ptr ochii delfinului am utilizat 2 pepite mici de ciocolata

Mod de preparare

Am separat albusurile de galbenusuri si le-am batut spuma cu cu un praf de sare,apoi am adaugat zaharul.

Cand au devenit tari am pus galbenusurile si am incorporat bine cu mixerul.

Am adaugat si untul topit si la final cu o spatula am amestecat usor faina cernuta cu praful de copt.

Aceasta compozitie am turnat-o intr-o tava de tarta cu boruri ondulate si unsa cu unt,am dat tava la cuptor ptr coacere la 180-200 g°c pana sa rumenit frumos.Am mai lasat tava in cuptorul stins cateva minute(sa nu se lase blatul)apoi am pus pe un platou.

Am rasturnat blatul(cu fundul in sus)si am turnat peste el(in adancitura formata de forma de tarta)budinca preparata conform instructiunilor de pe plic.

Peste budinca am pus fructele spalate si taiate(ca in imagine) si am turnat gelatina speciala ptr invelirea fructelor preparata dupa instructiunile de pe plic.

In mijlocul tartei am lasat loc ptr delfin.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta delfin cu capsuni si banane" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Briose cu Mere si Scortisoara (Reteta Video)

Postat de Ina75

Briose cu Mere si Scortisoara (Reteta Video)

Pregatim un bol si o sita in care punem praful de copt. Adaugam faina si le cernem impreuna. Punem un praf de sare si cernem si praful de ghimbir, in cazul in care folositi. Adaugam...

Citeste continuarea

Desert tarta cu mascarpone si frisca

Postat de Ksenya

Desert tarta cu mascarpone si frisca

  Biscuitii se zdrobesc intr-un blender, se adauga untul topit se amesteca.  Se  regleaza  inelul pentru montat tarte la   diametrul de 18 cm .  Se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.05.2014, 11:28
ce frumos ti-a iesit
la 27.05.2014, 11:29
ce faina este, super buna
la 27.05.2014, 11:33
Ce simplu se face. Foarte frumos ti-a iesit
la 27.05.2014, 11:37
cat de bine arata!!
la 27.05.2014, 11:42
Uaaaaauuuu! Superba!

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking