Tarta floarea soarelui

Postat de oanapl in Mancare copii
27 Mai 2016 | 3839 vizualizari
Tarta floarea soarelui

Va invit sa incercati o reteta delicioasa si foarte sanatoasa cu branza si spanac. Forma acestei tarte cu siguranta ii va incanta si pe copii.

Ingrediente

  • aluat:
  • 200g unt
  • 400g faina
  • 2 oua
  • 12 linguri apa
  • un praf de sare
  • umplutura:
  • 400g branza de vaci
  • 200g spanac
  • 1 varf piper
  • 1 ou + 1 albus
  • sare
  • 1 varf nucsoara
  • uns:
  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri lapte

Mod de preparare

Intr-un vas pui untul moale, 2 oua, faina, apa si un varf de cutit de sare. Framanti pana obtii un aluat omogen pe care il vei da pentru minim 30 minute la frigider.

Intre timp, mixezi branza impreuna cu spanacul si apoi adaugi ouale batute  (pui doar albusul, iar cu galbenusul ungi tarta). Adaugi sare si piper dupa gust si un varf de nucusoara. Amesteci bine pana se omogenizeaza compozitia.

Scoti aluatul de la frigider si il imparti in 2 parti. Intinzi o foaie de aluat apoi o decupezi cu ajutorul unui capac rotund (pentru a obtine un cerc perfect) si a unui feliator. Asezi aluatul in tava tapetata cu hartie de copt. Asezi cateva linguri de compozitie in centru, iar restul compozitiei o asezi pe margine. 

Intinzi a doua foaie de aluat si o asezi peste compozitie (dupa ce ai decupat-o). Asezi un vas rotund (o cana / un bol) in centrul aluatului chiar in locul unde ai pus compozitia. Cu ajutorul un feliator tai “petalele florii”. 

Verifici sa fie lipite foarte bine cele 2 parti de aluat, apoi iei cu mana fiecare petala si o rasucesti, astfel incat sa se vada compozitia. 

Ungi tarta cu galbenus de ou batut cu lapte, apoi introduci tarta in cuptorul preincalzit pentru circa 50 de minute, pana se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta floarea soarelui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv quiche cu carne de porc, verdeturi si oua de bibilica

Postat de panacris

Aperitiv quiche cu carne de porc, verdeturi si oua de bibilica

Aluatul fraged se lasă la dezghețat conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Verdețurile și legumele se spală, curăță, se toacă mărunt și apoi se călesc în ulei, fără...

Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu branza, carnati si ciuperci

Postat de mirela0911

Aperitiv tarta cu branza, carnati si ciuperci

Aluatul: Intr-un bol se cerne faina, se adauga sarea si praful de copt. Se pune untul taiat in bucatele mici si se framanta intre degete pana se obtine un aluat nisipos. Se adauga smantana, oul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.05.2016, 21:06
Super arata!
la 09.01.2017, 23:54
la 17.01.2017, 16:15

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking