Ingrediente
- 1 pachet de foietaj( are doua bucati de foi)
- 2 pachete de branza telemea de vaca( Hochland) 700 gr
- 150 gr iaurt grecesc( 1 borcanel)
- 3 oua si 1 galbenus( pentru uns)
- un praf de chimen macinat
- 1 legatura de marar
- 1 legatura de patrunjel
Mod de preparare
Se decongeleaza foietajul la temperatura camerei.
Branza se amesteca cu ouale, iaurtul si verdeata tocata.
Se tapeteaza tava cu hartie pergament. Se intinde prima foaie, ea este o foaie dreptunghiulara iar daca folosim tava rotunda de tarta taiem colturile si umplem golurile de pe margine.
Asezam compozitia de branza.
Deasupra punem foaia a doua de care am tras putin sa se intinda usor sa acopere bine umplutura. Eu din marginile ramase am decupat urgent cu forma cateva floricele :)))
Ungem cu galbenus, presaram cu chimen macinat si coacem la 200 de grade pentru aproximativ 45 de minute.
Servim cu placere .... e o mare bunatate!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta foietaj cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (48)
|