Tarta galette cu dovlecel si cascaval

Postat de ReteteAlina in Aperitive / Garnituri
14 Mai 2020 | 1640 vizualizari
Tarta galette cu dovlecel si cascaval

Aluaturi de casa.

Ingrediente

  • Aluat:
  • 250 gr faina de grau
  • 110 gr unt la temperatura camerei
  • Sare (1 lingurita)
  • 55 ml apa
  • Umplutura :
  • 1 dovlecel
  • 1 ceapa mare
  • 200 gr cascaval
  • Sare
  • Piper
  • Orégano sau alte ierburi aromatice, dupa preferinta
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Aluatul
Pentru aluat, se amesteca untul cu faina, se obtine o masa ca si nisipul. Se adauga sarea si apa, amestecam totul pana cand obtinem un aluat omogen.
Aluatul se intinde intr-o forma cat putem de rotunda si se pune in tava de la cuptor tapetata cu hartie de copt.
Ceapa se curata, se taie solzisori si se caleste cu putin ulei pana se inmoaie.
Peste aluat se pune cascavalul taiat in cuburi mici sau dat pe razatoare, lasand libere marginile (5cm).
Peste cascaval se pune ceapa, apoi dolvlecelul spalat si taiat felii,la final se mai poate pune putin cascaval, sare, piper si orégano, dupa gust, se inveleste umplutura cu marginile.
Un ou se bate cu putina sare, se ung marginile tartei, restul de ou batut l-am pus peste dovlecei.
Tarta se da la cuptorul preincalzit la 180C pentru 30-40 de minute (depinde de cuptor).
Am decorat tarta cu cateva felii de dovlecei facute la gratar.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta galette cu dovlecel si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cartofi la cuptor

Postat de caroline

Cartofi la cuptor

Cartofii ii spalam si ii punem la fiert cu tot cu coaja in apa rece cu sare.Fierbem aproximativ 20 minute. Cand au fiert ii scoatem din apa si ii lasam sa se racoreasca.Cat sa putem sa ii...

Citeste continuarea

Ciuperci umplute

Postat de cristeena20

Ciuperci umplute

Ciupercile le alegem medii, nu foarte mici, dar nici prea mari. Eu am luat ciuperci maronii dar sunt foarte bune si cele champignon. Le spalam si le uscam bine cu un servet de hartie. Le scoatem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.05.2020, 21:30
Bună tarta!
la 14.05.2020, 21:51
Imi place cum arata, rustic asa
la 14.05.2020, 22:35
foarte buna!
la 14.05.2020, 23:07
Arata bine!
la 14.05.2020, 23:38
Va multumesc pentru aprecieri! 🤗🤗

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking