Tarta lasagna

Postat de RuxyRux in Aperitive / Garnituri
24 Noi 2010 | 4033 vizualizari
Tarta lasagna

O tarta cu gust de lasagna....desigur veggie..de exceptie....

Ingrediente

  • 2 zucchini medii taiati in felii
  • un praf de sare
  • Blatul de tarta:
  • 2 cani faina( spelta ) sau faina integrala
  • 1 lingurita sare fina
  • coaja de la o lamaie
  • 1/4 ceasca ulei masline
  • 1/2 ceasca apa rece
  • Sosul de rosii:
  • 3 catei de usturoi zdrobiti
  • 2 linguri ulei masline extravirigin presat la rece
  • 1 lingura ardei rosu ras
  • o cana rosii rase
  • un praf sare
  • 1 cana jumatate branza feta( sau ricotta)      

Mod de preparare

1. Puneti zuchinni taiati impreuna cu praful de sare intr-un vas.

2. Pentru blatul de tarta combinati faina sarea, coaja de lamaie rasa intr-un bol. Adaugati uleiul si amestecati bine, apoi si apa. Faceti aluatul sub forma unei bile. Intindeti aluatul si puneti-l in forma de tarta cu marginile afara. Taiati excesul si lasati tava la frigider cel putin 30 de minute.

3. Scoateti din frigider, intepati cu furculita din loc in loc si acoperiti cu o foaie pergament. Puneti deasupra boabe de fasole sa tina alatul sa nu se umfle.  Dati la cuptor 15 minute la 180 grade.

4. Scoateti tava, indepartati foaia de deasupra cu boabele si mai dati 5 min la cuptor.

5. Puneti tarta la racit.

6. Intre timp ocupati-va de prepararea sosului: Amestecati usturoiul, uleiul, ardeiul si sarea intr-o tigaie mica fara foc. Puneti tigaia pe foc si lasati pana usturoiul incepe sa se rumeneasca foarte putin. Amestecati si rosiile in sos si lasati pe foc mic zece minute sa fiarba usor.

7. Acum sunteti gata sa asamblati tarta. Puneti jumatate din branza pe fundul tartei apoi cu o lingura jumatate din sos deasupra.

8. Acum e randul zucchinilor pe care i-ati scurs bine de apa pe un servet uscat.  Asezati-i deasupra sosului. Din nou deasupra jumatatea ramasa de branza, un nou randulet de zucchini si deasupra restul de sos Dati la cuptor pentru 40 de minute la 160 grade si apoi mai lasati inainte sa serviti zece minute la racit. Radeti deasupra parmezan pentru completarea gustului.

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta lasagna" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Placinte cu varza

Postat de Irina

Placinte cu varza

Am amestecat ingredientele pentru aluat, dupa care l-am lasat la crescut. Intre timp am tocat varza, am calit-o in 2 linguri de ulei si am condimentat-o cu sare si piper. Pentru un gust usor...

Citeste continuarea

Aperitiv drob de pui in aluat de foietaj

Postat de gicuta69

Aperitiv drob de pui in aluat de foietaj

Spalam si curatam ficateii si ii punem sa fiarba. Ii lasam la fiert circa 10-15 minute. Indepartam spuma care se formeaza. Spalam pieptul de pui si il   punem la fiert in apa cu putina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.11.2010, 00:04
ups ,am ajuns cam repede se parenu ai inca furcurevin mai tarziu
la 25.11.2010, 10:53
Lasa Nadina,ca am pus eu furcile.Mai ales ca sper sa capat si eu o felie.
la 25.11.2010, 10:56
Cate o felie dubla pentru amandoua!!!
la 25.11.2010, 11:28
eu daca am pus furculitele, cate portii primesc?
la 25.11.2010, 11:37
excelenta

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking