Tarta lasagna

Postat de RuxyRux in Aperitive / Garnituri
24 Noi 2010 | 4010 vizualizari
Tarta lasagna

O tarta cu gust de lasagna....desigur veggie..de exceptie....

Ingrediente

  • 2 zucchini medii taiati in felii
  • un praf de sare
  • Blatul de tarta:
  • 2 cani faina( spelta ) sau faina integrala
  • 1 lingurita sare fina
  • coaja de la o lamaie
  • 1/4 ceasca ulei masline
  • 1/2 ceasca apa rece
  • Sosul de rosii:
  • 3 catei de usturoi zdrobiti
  • 2 linguri ulei masline extravirigin presat la rece
  • 1 lingura ardei rosu ras
  • o cana rosii rase
  • un praf sare
  • 1 cana jumatate branza feta( sau ricotta)      

Mod de preparare

1. Puneti zuchinni taiati impreuna cu praful de sare intr-un vas.

2. Pentru blatul de tarta combinati faina sarea, coaja de lamaie rasa intr-un bol. Adaugati uleiul si amestecati bine, apoi si apa. Faceti aluatul sub forma unei bile. Intindeti aluatul si puneti-l in forma de tarta cu marginile afara. Taiati excesul si lasati tava la frigider cel putin 30 de minute.

3. Scoateti din frigider, intepati cu furculita din loc in loc si acoperiti cu o foaie pergament. Puneti deasupra boabe de fasole sa tina alatul sa nu se umfle.  Dati la cuptor 15 minute la 180 grade.

4. Scoateti tava, indepartati foaia de deasupra cu boabele si mai dati 5 min la cuptor.

5. Puneti tarta la racit.

6. Intre timp ocupati-va de prepararea sosului: Amestecati usturoiul, uleiul, ardeiul si sarea intr-o tigaie mica fara foc. Puneti tigaia pe foc si lasati pana usturoiul incepe sa se rumeneasca foarte putin. Amestecati si rosiile in sos si lasati pe foc mic zece minute sa fiarba usor.

7. Acum sunteti gata sa asamblati tarta. Puneti jumatate din branza pe fundul tartei apoi cu o lingura jumatate din sos deasupra.

8. Acum e randul zucchinilor pe care i-ati scurs bine de apa pe un servet uscat.  Asezati-i deasupra sosului. Din nou deasupra jumatatea ramasa de branza, un nou randulet de zucchini si deasupra restul de sos Dati la cuptor pentru 40 de minute la 160 grade si apoi mai lasati inainte sa serviti zece minute la racit. Radeti deasupra parmezan pentru completarea gustului.

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta lasagna" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Omleta cu cartofi si afumatura, la cuptor

Postat de Patricia_Iordache_79

Omleta cu cartofi si afumatura, la cuptor

Curatam cartofii de coaja ii spalam si ii taiem cubulete mici. Feliem in fasii subtiri si ardeiul capia. Slaninuta (sau ce afumatura dorim) o taiem cubulete mici. Cascavalul il taiem si...

Citeste continuarea

Salată de icre cu porumb

Postat de CulinaryRainbow

Salată de icre cu porumb

     Am fiert și am răcit grișul apoi l-am pus împreună cu icrele în vasul robotului de bucătărie. Miezul de pâine l-am hidrata în lapte, apoi l-am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.11.2010, 00:04
ups ,am ajuns cam repede se parenu ai inca furcurevin mai tarziu
la 25.11.2010, 10:53
Lasa Nadina,ca am pus eu furcile.Mai ales ca sper sa capat si eu o felie.
la 25.11.2010, 10:56
Cate o felie dubla pentru amandoua!!!
la 25.11.2010, 11:28
eu daca am pus furculitele, cate portii primesc?
la 25.11.2010, 11:37
excelenta

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking