Tarta mediteraneana cu feta si rosii marinate

Postat de RuxyRux in Aperitive / Garnituri
17 Apr 2014 | 5232 vizualizari
Tarta mediteraneana cu feta si rosii marinate

Aceasta tarta s-a nascut ca idee din dragostea mea pentru tartele sarate, si-apoi s-a transformat in realitate in scurt timp dintr-o pofta incredibila de gust mediteranean, aromat si parfumat...o tarta minunata consistenta, deloc usoara din punct de vedere caloric, insa, merita savurata fara sa te mai gandesti la silueta, macar o data :))) iar daca totusi aveti remuscari, bagati un program bun de sport :))) asa ca va invit cu drag sa o probati! :) Arata frumos si poate sta fara sa-i fie jena pe masa de sarbatoare :)

Ingrediente

Blat:

  • 250 gr faina neagra
  • 100 gr faina alba( plus inca o mana pentru infainat)
  • 150 gr unt rece, din frigider, taiat felii sa se inmoaie usor( gras 85 % , nu incercati cu altceva)
  • 100 gr cartofi fierti( ca la piure si zdrobiti)
  • 1 ou mare
  • 2 linguri smantana grasa( cea mai grasa)
  • 2 linguri branza de vaci( grasa)
  • oregano
  • chimen
  • sare de mare un praf bun

Umplutura:

  • 400 gr feta
  • 250 gr smantana grasa
  • 2 oua
  • 2 linguri amidon
  • 1 lingura ulei de masline
  • busuioc
  • oregano
  • rozmarin
  • sare de mare
  • rosii marinate in : 2 sau 3 linguri ulei de masline, zeama de lamaie, oregano, busuioc, rozmarin, sare de mare
  • masline kalamata

Mod de preparare

Se marineaza rosiile taiate in jumatate in ulei de masline, zeama de lamaie( cativa stropi) si busuioc, oregano, rozmarin si sare de mare.

Se amesteca ingredientele intr-un vas larg, se taie untul in felii, aici va sfatuiesc sa il scoateti direct din frigider , se va inmuia sub actiunea framantatului, la prepararea blatului de tarte niciodata nu lasati untul la temperatura camerei.

Se framanta  aluatul nu dureaza foarte mult, apoi cand este gata sa mai adauga o manuta de faina, se infaineaza sa nu se mai lipeasca de maini, apoi se pune in folie direct la congelator pana ne ocupam de crema de branza.

Amestecam intr-un vas incapator, smantana cu feta maruntita, ouale, uleiul de masline, amidonul si restul de condimente.

Scoatem blatul de la rece, daca il veti pune la congelator veti constata ca e numai bun de intins. Eu l-am intins pe o foaie de copt cu ajutorul unei folii de prospetime pusa deasupra cu un sucitor. Am intins aluatul, astfel incat sa depaseasca mariginile tavii.

Intre timp am uns cu ulei si am tapetat tava( forma de tarta ( diam. 28 cm) cu o foaie de copt.

Am rasturnat aluatul cu tot cu foaia de copt apoi am desprins-o usor. 

Turnam crema de branza, punem rosiile marinate si maslinele dupa cum ne este inspiratia, aducem marginile cazute peste forma si le ridicam ciupind aluatul pentru a forma niste incretituri( sau cum doriti), sau pentru un aspect rustic lasati-l pur si simplu sa cada peste crema de branza fara sa fiti prea atenti la finisaje. :) Nu uitati sa intepati aluatul cu o furculita( gherute de pisicuta).

Coacem tarta la 200 de grade pentru 35 de minute.

Daca nu aveti forme asa mari faceti doua tarte sau reduceti cantitatile la jumatate.

Decorati cu crengute de rozmarin si serviti cu placere, mie sa stiti ca tare-mi  mai miroase a Creta :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta mediteraneana cu feta si rosii marinate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (53)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv placinta cu branza, spanac si oua de prepelita

Postat de oanapl

Aperitiv placinta cu branza, spanac si oua de prepelita

Se pun la fiert ouăle de prepeliță și se lasă să fiarbă 3 minute. Se mixează cu ajutorul unui mixer vertical, brânza de vaci cu ouăle (de găină). Se adaugă sare și piper după...

Citeste continuarea

Langoşi

Postat de Zamfira

Langoşi

Prima variantă – de post (fără umplutură) Dizolvăm drojdia în puțină apă călduță și o linguriță de zahăr (lăsăm să stea 5 minute). După acest timp amestecăm...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.04.2014, 19:46
superb arata !
la 17.04.2014, 19:47
Super tarta!
la 17.04.2014, 19:47
Pentru asa o tarta uit de dieta!
la 17.04.2014, 19:53
deosebita! X arata tare tareee bine!
la 17.04.2014, 19:56
Iti multumesc tare mult draga mea Sylvia!

Vezi toate comentariile (53)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking