Tarta pentru o zi speciala

Postat de MIUTA in Prajituri
8 Mar 2011 | 4114 vizualizari
Tarta pentru o zi speciala

Astazi ne-am facut de cap.Numai fete vreau sa spun dar au avut voie si sotii nostri sa vina cu flori,un program artistic si pe urma sa mearga acasa la ingrijit copii si spalat vase.Cum era si normal am servit cateva bunatati.Asa reusim sa mai adaugam cate un cretisor la burtica si sa avem de ce ne plange dupa cateva zile.Dar tot ce e frumos se termina repede si am venit fuguta sa va povestesc si voua.Si nu numai povesti ci si retete care ne ajuta sa ne facem rosii ,grase si frumoase.Eu am pregatit tarta pentru fete si a fost delicioasa.

Ingrediente

  • PANDISPAN
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • o esenta de vanilie
  • 1/2 praf de copt
  • 4 linguri de faina
  • CREMA CIOCOLATA
  • 150 g ciocolata data pe razatoare
  • 500ml lapte
  • 1 lingura lichior de ciocolata
  • 1 lingura cacao
  • 3 linguri zahar pudra
  • CREMA VANILIE
  • 3 oua
  • 80 g amidon
  • 150 g zahar tos
  • 500 ml lapte
  • 25 g unt
  • o esenta de vanilie dr.Oetker
  • 200 ml frisca(nu este obligatoriu)
  • GELATINA ROSIE DR.OETKER
  • o banana
  • o portocala
  • un kiwi

Mod de preparare

Crema de ciocolata am facut-o cu o seara inainte.Se incalzeste frisca pana aproape de fierbere si se toarna peste ciocolata rasa.Se amesteca bine pana se topeste ciocolata.Se adauga zaharul si cacao pudra si se amesteca din nou.Se da la racit pana a doua zi.A doua zi se mixeaza bine si se adauga lichiorul de ciocolata.

  A doua zi am facut pandispanul la inceput.Am mixat cele 4 albusuri cu 4 linguri de zahar pana s-a facut spuma tare.Am adaugat galbenusurile si am amestecat usor cu o paleta.La sfarsit am adaugat faina amestecata cu praful de copt.Am pus la copt intr-o forma de tort rotunda cu pereti detasabili.Am dat la cuptor pentru 20 minute.Am scos din cuptor blatul si l-am pus la racit.

  Crema de vanilie se incepe in timp ce pandispanul se coace in cuptor.Se bat spuma cele trei albusuri cu 100 g zahar si esenta de vanilie.Intr-un vas emailat se freaca galbenusurile cu restul de zahar,se dilueaza cu 3-4 linguri de lapte apoi se pune amidonul si se freaca pana compozitia nu mai are cocoloase.Dupa aceea se adauga treptat 250 ml lapte ca sa se obtina o compozitie ca de clatite.Se adauga si untul amestecand continiu.Se pune castronul la foc mic.Compozitia se bate cu un tel insistand pe fundul vasului sa nu se prinda.Restul de lapte se infierbanta si jumatate se toarna peste crema.Se vor forma iar cocoloase dar se bate repede cu telul pana se desfac toate.Apoi se adauga cantitatea de lapte ramas,batand mereu cu telul pana cand compozitia va fi perfect omogena si va fierbe cateva clocote.Se ia vasul de pe foc si se pune imediat in ea vanilia si spuma de albus(spuma care in prealabila se bate de cateva ori daca s-a lasat).Se amesteca bine cu lopatica usor pana se omogenizeaza.Se da la rece.Cand s-a racit se amesteca cu 200 ml frisca batuta.

Se asambleaza tarta:blatul se insiropeaza(apa,zahar pudra si esenta de vanilie)si se pune peste el crema de ciocolata iar peste crema de ciocolata cea de vanilie.Tarta se asambleaza direct in tava cu pereti detasabili.Peste crema de vanilie se aranjeaza fructele iar peste fructe se toarna gelatina care se pregateste conform instructiunilor de pe plic.Se da la frigider pentru o ora si dupa aceea se poate servi.Daca doriti se poate orna cu frisca pe margini.Este delicioasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta pentru o zi speciala" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Tarta cu prune si caise

Postat de alexa_oct

Tarta cu prune si caise

Prima oara,porniti cuptorul...trebuie sa fie incalzit in momentul in care introducem tava... Untul se pune la topit,intr-o craticioara mica. Restul ingredientelor se pun intr-un castron mare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.03.2011, 09:44
si aici sunt prima
la 09.03.2011, 09:47
elena nu manca tot
la 09.03.2011, 09:48
la 09.03.2011, 11:04
vreau si eu
la 09.03.2011, 17:43
delicios

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking