Tarta cu prune si caise

Postat de alexa_oct in Dulciuri
30 Sep 2012 | 3810 vizualizari
Tarta cu prune si caise

Pentru o zi racoroasa de vara si pentru rasfatul sotului meu iubit,am pregatit o tarta cu prune si caise...

Ingrediente

  • pentru aluat
  • 170 g unt topit sau margarina daca tarta e de post
  • 330 g faina 000
  • 100 g zahar
  • 1/2 lingurita de sare
  • pentru crema
  • eu am folosit crema speciala pentru tarta de la dr oetker
  • pentru ornat
  • fructe:caise si prune,dar puteti adauga ce fel de fructe vreti voi:)
  • un plic de gelatina sau tort-gelee de la dr oetker

 

Mod de preparare

Prima oara,porniti cuptorul...trebuie sa fie incalzit in momentul in care introducem tava...

Untul se pune la topit,intr-o craticioara mica.
Restul ingredientelor se pun intr-un castron mare si se amesteca.Peste ele se adauga untul topit,fierbinte si se amesteca bine cu o lingura de lemn...eu asta am folosit.

Se obtine un aluat sfaramicioas,ce se repartizeaza lingura cu lingura,in tava unsa si tapetata.

Aluatul se preseaza cu degetele,pe fundul si peretii tavii de tarta.

Tava se baga in cuptor...eu am lasat-o cam in jur de 20 min...depinde si de cuptor...pentru ca la ce aragaze se gasesc in comert...aluatul oricum capata o culoare galbuie cand e gata...

Intre timp,pregatim crema dupa instructiunile de pe cutie si taiem fructele dupa preferinte.

Scoatem tarta din cuptor,asezam crema,apoi preparam tort-gelee ca pe plic.

Adaugam si fructele peste crema si apoi cu o pensula ungem toata suprafata tartei cu gelatina.

Normal...tarta ar trebui lasata o noapte la frigider,dar la mine nu a rezistat decat o ora si ceva...:)

Va doresc pofta buna:)

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune si caise" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta cu fructe, budinca si frisca

Postat de Valclaudia

Tarta cu fructe, budinca si frisca

Se separa albusurile de galbenusuri. Preincalzim cuptorul la 175 grade. Ungem forma de tarta cu ulei, o tapetam cu faina. Batem intai albusurile spuma cu praful de sare, apoi mixam...

Citeste continuarea

Tarta cu 3 feluri de gem

Postat de RuxyRux

Tarta cu 3 feluri de gem

Untul rece taiat felii se amesteca cu faina cernuta, zaharul pudra, cu oul, sarea, praful de copt si vanilia si se framanta pana la omogenizare. Se mai infaineaza usor cu o mana de faina si se da...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.09.2012, 10:13
la 30.09.2012, 10:24
la 30.09.2012, 10:34
la 30.09.2012, 10:38
grozava
la 30.09.2012, 11:00
Acum ti-am schimbat eu textul de la ingrediente, dar data viitoare te rog sa nu mai scrii cu majuscule,.
Multumesc.

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking