Tarta racoroasa de lamaie

Postat de Corina33 in Dulciuri
23 Iul 2010 | 4745 vizualizari
Tarta racoroasa de lamaie

Ingrediente

Ptr. aluat:

  • 200 g faina
  • 125 g unt
  • 1 varf de cutit de sare

Ptr. crema:

  • 5-6 lamai
  • 150 g zahar
  • 1 lingura unt
  • 60 g amidon
  • 3 galbenusuri

Ptr. bezea:

  • 3 albusuri 
  • un praf de sare
  • 120 g zahar pudra

Mod de preparare

Se framanta faina cu untul, 2 linguri de apa rece si sarea. Se acopera aluatul si se lasa cca. 30 de minute la rece.

Se incinge cuptorul la 225 grade. Se intinde aluatul pe o suprafata presarata cu faina, se aseaza intr-o forma de placinta cu diametrul de 26 cm. Se formeaza o margine de 4 cm inaltime, apoi se inteapa cu furculita. Se aseaza peste aluat hartie de copt si cateva boabe de fasole uscata sau mazare. Se coace cca. 20 de minute. La final se indeparteaza hartia si boabele uscate.

Se spala lamaile cu apa fierbinte, se sterg, se rade coaja, apoi se stoarce sucul si se masoara 200 ml. Se pune deoparte ptr. bezea 1 lingura de suc. Se fierbe 300 ml apa cu zaharul, untul si coaja de lamaie. Se leaga siropul rezultat cu amidon, apoi se incorporeaza treptat galbenusurile. Se intinde crema peste blat si se da cca. 30 minute la rece.

Se incinge cuptorul la 250 grade. Se bat albusurile spuma cu praful de sare, apoi se adauga sucul de lamaie si zaharul pudra. Se intinde bezeaua peste prajitura si se da la cuptor cca. 10 minute.

Se lasa sa se raceasca, apoi se da din nou la frigider si se serveste rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta racoroasa de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert strudel cu branza si visine

Postat de GeorgianaGrigorescu

Desert strudel cu branza si visine

Pentru aluat amestecam oul cu otetul, uleiul, sarea si apa calduta. Adaugam si faina framantand usor. Aluatul nu  trebuie sa fie nici moale, dar nici prea tare. Intindem aluatul cat putem...

Citeste continuarea

Ecler cu crema de ciocolata

Postat de doralinda72

Ecler cu crema de ciocolata

Fierbeti apa impreuna cu sarea si untul apoi luati de pe foc si turnati faina progresiv amestecand rapid cu o lingura de lemn, apoi mai puneti iar putin pe foc pana cand compozitia se desprinde...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.07.2010, 21:56
Direct la favorite! Sper sa o incerc curand! Arata extraordinar de bine!
la 23.07.2010, 21:58
minunataaaaaaaaa
la 23.07.2010, 22:05
Julie, nu ne mai saturam de ea....Cristi numara feliile: cate am mancat eu si cate el
la 23.07.2010, 22:05
Rocsi, multumesc!
la 23.07.2010, 22:22
super bun

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking