Ingrediente
- 150 g faina alba 00
- 150 g zahar
- 4oua
- 1 praf de copt
- 1 esenta vanilie;
- 200 g ciocolata alba(glasa)
- 30 ml frisca proaspata
- 1 albus de ou(decor alb)
- 125 g zahar
- 1/2 gem de afine
- 1 budinca vanilie
Mod de preparare
Mai intai facem blatul. Incepem batand albusurile cu zaharul pana cand se incorporeaza bine si devin spuma densa, dupa care adaugam galbenusurile. La compozitia spumoasa adaugam faina ,praful de copt si esenta, amestecand cu o lingura se lemn. Se baga la cuptor 40 minute la 180 grade, dupa care odata racit se taie in 2.
Preparam budinca,o lasam putin la racit si o punem poi peste primul blat,urmand sa adaugam stratul de gem .Deasupra punem a doua parte de blat.
Pentru glazura am topit la bain Marie ciocolata si am adaugat poi frisca lichida .Amestecand continuu devine subtire dar destul de consistent ,nu transparenta.Punand tarta pe un grilaj lasam ciocolata sa curga pe ea,miscand doar din cand in cand suportul pe care e tarta (sau tarta).Astfel incat ciocolata se aseaza singura in strat uniform si deasupra si pe margini.
Lasam la racit si deasupra putem orna cu ornamente facute din ciocolata,sau cu topping,frisca.etc
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Simo" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|