Tarta Simo

Postat de simo_brkic in Torturi
30 Sep 2012 | 2892 vizualizari
Tarta Simo

Fetelor eu cu introducerea asta nu le am deloc =)))))))) deci..trec direct la subiect :P..insa am numit o asa,deoarece e o reteta combinata de mine :P,cu ceea ce aveam in plus prin camaruta

Ingrediente

  • 150 g faina alba 00
  • 150 g zahar
  • 4oua
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta vanilie;
  • 200 g ciocolata alba(glasa)
  • 30 ml frisca proaspata
  • 1 albus de ou(decor alb)
  • 125 g zahar
  • 1/2 gem de afine
  • 1 budinca vanilie

Mod de preparare

Mai intai facem blatul. Incepem batand albusurile cu zaharul pana cand se incorporeaza bine si devin spuma densa, dupa care adaugam galbenusurile. La compozitia spumoasa adaugam faina ,praful de copt si esenta, amestecand cu o lingura se lemn. Se baga la cuptor 40 minute la 180 grade, dupa care odata racit se taie in 2.

Preparam budinca,o lasam putin la racit si o punem poi peste primul blat,urmand sa adaugam stratul de gem .Deasupra punem a doua parte de blat.

Pentru glazura am topit la bain Marie ciocolata si am adaugat poi frisca lichida .Amestecand continuu devine subtire dar destul de consistent ,nu transparenta.Punand tarta pe un grilaj lasam ciocolata sa curga pe ea,miscand doar din cand in cand suportul pe care e tarta (sau tarta).Astfel incat ciocolata se aseaza singura in strat uniform si deasupra si pe margini.

Lasam la racit si deasupra putem orna cu ornamente facute din ciocolata,sau cu topping,frisca.etc

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Simo" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort cu jeleu de visine

Postat de Constelatialeu

Desert tort cu jeleu de visine

Am facut acest tort in doua zile. In prima zi am facut blatul, siropul si jeleu, a doua zi am facut crema si l-am asamblat si ornat. Am folosit o forma de tort cu diametrul de 24 cm. Blat :...

Citeste continuarea

Desert Tort cu crema de ciocolata si crema de afine

Postat de rocsi_1612

Desert Tort cu crema de ciocolata si crema de afine

Blatul : Topiti untul si il lasati sa se racoreasca. Intr-un bol puneti 3 oua intregi si 4 galbenusuri. Le mixati impreuna cu zaharul pana isi maresc volumul. Adaugati untul topit, apoi laptele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.09.2012, 00:52
la 30.09.2012, 01:02
e extraordinar de buna ,parerea celor care au papat-o ,si de efect
la 30.09.2012, 07:18
Au papat-o toata?
sau mai ai si pentru intarziati?
arata bine!
la 30.09.2012, 07:46
la 30.09.2012, 10:31

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking