Ingrediente
- Pentru o formă de 24 cm:
- 100 g de unt
- 85 g de zahăr extrafin
- Un ou
- 100 g făină de grâu
- 60 g făină de secară
- O linguriţă de praf de copt
- Pentru umplutură:
- 250 g de smântână groasă (100g de Creme Fraiche si 150 g de smantană acrișoară)
- Un ou
- 40 g de zahăr extrafin
- Miezul de la un baton de vanilie
- 250 g de afine
Mod de preparare
Încălzim cuptorul la 200 de grade, frecăm untul cu zahăr până obținem o cremă spumoasă, adăugăm oul bătut, apoi amestecul de făină și praf de copt și prelucrăm această masă într-un aluat elastic, pe care îl repartizăm în forma noastră de tartă.
Din smântână, ou, zahăr și vanilie realizăm umplutura ( putem combina și 150 de g de crème fraîche cu 100 de smântână acrișoară), o turnăm în forma tapetată cu aluat, presărăm afinele şi coacem tarta 25 de minute, până când se întărește crema si capătă o culoare galben-aurie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta suedeza cu afine" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|