Tarta suedeza cu afine

Postat de danakarin in Prajituri
30 Mar 2014 | 5281 vizualizari
Tarta suedeza cu afine

Sunt foarte receptiva la retete simple si rapide...asta e una!

Ingrediente

  • Pentru o formă de 24 cm:
  • 100 g de unt
  • 85 g de zahăr extrafin
  • Un ou
  • 100 g făină de grâu
  • 60 g făină de secară
  • O linguriţă de praf de copt
  • Pentru umplutură:
  • 250 g de smântână groasă (100g de Creme Fraiche si 150 g de smantană acrișoară)
  • Un ou
  • 40 g de zahăr extrafin
  • Miezul de la un baton de vanilie
  • 250 g de afine

Mod de preparare

Încălzim cuptorul la 200 de grade, frecăm untul cu zahăr până obținem o cremă spumoasă, adăugăm oul bătut, apoi amestecul de făină și praf de copt și prelucrăm această masă într-un aluat elastic, pe care îl repartizăm în forma noastră de tartă.

Din smântână, ou, zahăr și vanilie realizăm umplutura ( putem combina și 150 de g de crème fraîche cu 100 de smântână acrișoară), o turnăm în forma tapetată cu aluat, presărăm afinele şi coacem tarta 25 de minute, până când se întărește crema si capătă o culoare galben-aurie. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta suedeza cu afine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura "Bounty" de post

Postat de robert_badica

Desert prajitura "Bounty" de post

Incingem cuptorul. Tapetam o tava, cu dimensiunile de 23x23 cm, cu hartie de copt (la mine nu a mai fost nevoie de hartie de copt, deoarece tava mea e antiaderenta). O lasam deoparte. Blat :...

Citeste continuarea

Savarine

Postat de caroline

Savarine

Incepem prin a incalzi laptele.Trebuie sa fie cald si NU fierbinte.  Amestecam laptele cu drojdia uscata si zaharul. Punem intr-un bol faina cernuta.Adaugam laptele , oul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.03.2014, 00:28
Foarte buna!
la 30.03.2014, 00:30
buna buna
la 30.03.2014, 00:55
Va multzumesc pentru vizionarea la asa o ora tarzie....
la 30.03.2014, 07:49
Delicioasa tarta
la 30.03.2014, 08:24
buna

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking