Tarta Tatin cu mere si capsuni

Postat de papabundetot in Prajituri
31 Mai 2014 | 4664 vizualizari
Tarta Tatin cu mere si capsuni

Cred ca e o idee buna de desert rapid pentru atunci cand apar musafiri neanuntati si nu aveti ceva dulce sa le serviti,mai ales ca eu mereu folosesc foietaj cumparat,mi se pare ca timpul meu e mult prea pretios si cam scurt din pacate,asa ca oricate critici atrag nu fac in casa aluat foietaj :) Reteta mea este pentru 2 tarte

Ingrediente

  • Am folosit:
  • 2 pachete aluat foietaj de la Lidl
  • 7 mere medii
  • 5 capsuni mari
  • 200 gr unt
  • 350 gr zahar
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 4 pastai cardamon
  • esenta de vanilie
  • 1 ou pentru uns aluatul

Mod de preparare

Merele le-am curatat de coaja si de cotor si apoi le-am taiat in felii nu foarte subtiri,capsunile le-am taiat tot felii.In tava de tarta am pus pentru 1 portie 100 gr unt,175 gr zahar,2 plicuri zahar vanilat,semintele de la 2 pastai de cardamon,putina esenta de vanilie si am pus tava pe aragaz la foc mic,pana cand untul si zaharul s-au topit. Am luat apoi tava si am asezat in ea feliile de mar pe margini si in mijloc cele de capsuni.

Am intins usor aluatul,i-am taiat capetele pentru a-l aduce cat de cat la forma tavii mele,am pus aluatul peste fructele din tava,introducand marginile aluatului in tava,am uns cu ou batut deasupra si am dat tarta la cuptor pana cand aluatul s-a rumenit frumos.

Dupa ce am scos tava din cuptor,am lasat-o putin sa se odihneasca apoi am pus o farfurie peste tarta si am intors-o invers,ca sa fie fructele in sus si am lasat-o sa se raceasca suficient pentru a putea fi mancata fara probleme.

La fel am procedat si cu cea de-a doua tarta

Am servit tarta tatin cu mere si capsuni cu o lingura de smantana naturala.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Tatin cu mere si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert clafoutis cu cirese

Postat de merisor67

Desert clafoutis cu cirese

Mixăm ouăle cu un praf de sare, apoi adăugăm zahărul și mixăm în continuare până se spumează ușor. Adăugăm esența, făina și omogenizăm, apoi adăugăm laptele și...

Citeste continuarea

Chec bicolor

Postat de retetele_tinei

Chec bicolor

Se bat albusele spuma tare, apoi se adauga zaharul. Se continua cu mixatul pt cateva minute. Dupa care adaugam uleiul. Adaugam galbenusele si amestecam bine. E randul coajei de lamaie si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.05.2014, 17:57
simplu rapid si gustos
la 31.05.2014, 18:38
la 31.05.2014, 18:44
la 31.05.2014, 19:16
delicioasa
la 31.05.2014, 19:23

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking