Ingrediente
- Pentru aluat:
- 80 grame de unt la temperatura camerei
- 80 grame zahăr pudră
- 2 gălbenuşuri de ou
- 1/2 păstaie de vanilie
- 100 grame de făină
- Pentru tartar:
- 1 ananas proaspăt decojit
- 1 mango proaspăt decojit
- 1 lingură tequilla silver
- Pentru pesto:
- 100 grame fulgi de nucă de cocos
- 100 grame alune
- 1 lingură de ulei de nuci
- 2 păstăi de vanilie
- 1 lingură lapte de soia
- 1 lingură miere
- 1 lingură suc de portocală proaspăt
Mod de preparare
Untul şi zahărul se amestecă până se albește compoziția. Se adaugă gălbenuşurile pe rând, amestecând după fiecare adăugare. Se adaugă seminţele de vanilie, făina cernută şi puţină sare. Se amestecă până la omogenizare, apoi se modelează aluatul sub formă de discuri cu ajutorul unui inel cu diamentrul de 8 cm, se acoperă cu folie alimentară şi se lasă la frigider 2 ore.
Se introduc discurile în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 20 de minute.
Mango şi ananasul se taie cuburi mici şi se lasă la scurs într-o sită pentru 20 de minute, apoi se stropesc cu tequilla.
Se macină alunele fin, se amestecă cu fulgii de cocos, uleiul de nuci, semințele de vanilie, laptele, mierea și sucul de portocală.
Pentru asamblare, folosind același inel cu care a fost modelat aluatul se așează mixul de mango și ananas peste aluat, iar deasupra, pesto de cocos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartar de mango și ananas cu pesto de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|