Tarte pufoase cu ciuperci salbatice

Postat de laylalala in Aperitive / Garnituri
12 Mai 2010 | 3865 vizualizari
Tarte pufoase cu ciuperci salbatice

Ingrediente

  • 400 gr aluat foietaj
  • 25 gr unt
  • 340 gr mix de ciuperci salbatice, curatate si tocate
  • 50 gr branza topita
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • 4 catei de usturoi, tocati
  • 1 ou, batut

Mod de preparare

Ruleaza aluatul foietaj si taie 12 cercuri a cate 8 cm diametru sau 4 tarte mai mari a cate 16 cm diametru.Se dau cercurile la frigider pana se prepara ciupercile.

Incalzeste cuptorul la 180°C.Incinge o tigaie, adauga untul, apoi prajeste ciupercile timp de 5-10 minute pana cand lichidul din tgaie s-a evaporat.Asezoneaza ciupercile dupa gust, ia-le de pe foc, apoi amesteca-le cu branza topita, patrunjel si usturoi.

Traseasa o margine de 1cm grosime fiecarui cerc, apoi imparte amestecul de ciuperci in centrul cercurilor.Periaza marginile cercurilor cu ou, apoi da-le la copt 30-40 minute, pana s-au umflat si au devenit aurii.Tartele se servesc imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte pufoase cu ciuperci salbatice" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Cornuri aperitiv

Postat de mirela0911

Cornuri aperitiv

Intr-un bol se cerne faina. Se face o gropita in mijloc si se pune drojdia zdrobita. Se presara zaharul si apoi cam 100 ml lapte caldut. Se amesteca usor drojdia, apoi se lasa sa se...

Citeste continuarea

Tarte aperitiv cu pasta de ciuperci

Postat de Ina

Tarte aperitiv cu pasta de ciuperci

Cele 6 cosulete pentru tarte le pregatim cum am explicat  aici . Pasta de ciuperci: Punem ingredientele intr-un blender si pasam pentru a obtine o pasta omogena . Cu ajutorul unui...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.05.2010, 15:07
la 13.05.2010, 21:23
ce bine arata!!!
la 03.06.2011, 21:11

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking