Ingrediente
- 400 gr aluat foietaj
- 25 gr unt
- 340 gr mix de ciuperci salbatice, curatate si tocate
- 50 gr branza topita
- 1 lingura patrunjel tocat
- 4 catei de usturoi, tocati
- 1 ou, batut
Mod de preparare
Ruleaza aluatul foietaj si taie 12 cercuri a cate 8 cm diametru sau 4 tarte mai mari a cate 16 cm diametru.Se dau cercurile la frigider pana se prepara ciupercile.
Incalzeste cuptorul la 180°C.Incinge o tigaie, adauga untul, apoi prajeste ciupercile timp de 5-10 minute pana cand lichidul din tgaie s-a evaporat.Asezoneaza ciupercile dupa gust, ia-le de pe foc, apoi amesteca-le cu branza topita, patrunjel si usturoi.
Traseasa o margine de 1cm grosime fiecarui cerc, apoi imparte amestecul de ciuperci in centrul cercurilor.Periaza marginile cercurilor cu ou, apoi da-le la copt 30-40 minute, pana s-au umflat si au devenit aurii.Tartele se servesc imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte pufoase cu ciuperci salbatice" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (3)
|