Tarte Tatin (de post)

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
13 Dec 2012 | 5085 vizualizari
Tarte Tatin (de post)

Ingrediente

  • 7 mere potrivite
  • 7 linguri zahar
  • 50 gr margarina la pachet
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingura coaja rasa de portocala
  • 300 gr aluat foietaj

Mod de preparare

Aluatul foietaj il lasam sa se dezghete la temperatura camerei. Merele le spalam si le curatam de coaja. Le taiem felii nu foarte groase si le stropim cu zeama de lamaie.

Intr-o cratica punem zaharul si il caramelizam. Peste adaugam margarina si amestecam bine pana obtinem un fel de caramel, iar la final punem zaharul pudra cu pastai de vanilie.

Intr-o tava punem merele, apoi turnam caramelul uniform. Presaram peste mere coaja rasa de portocala.

Pe masa de lucru punem putina faina, asezam aluatul si il intindem putin cu sucitorul, dar nu foarte mult. Luam foaia pe sucitor si o intindem peste mere. Lipim aluatul si de marginile tavii, o intepam cu furculita din loc in loc, apoi o introducem in cuptorul incins.

Cand aluatul are o culoare aurie, scoatem tarta din cuptor. O lasam sa se raceasca, apoi o rasturnam pe un platou.

Sa aveti pofta...

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte Tatin (de post)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (69)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajiturele fine

Postat de Creatsa

Prajiturele fine

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul si mixeaza pana obtii o bezea tare si lucioasa. Freaca galbenusurile cu uleiul ca la...

Citeste continuarea

Diplomat cu mango

Postat de Oana

Diplomat cu mango

Gelatina se amesteca cu 2 linguri apa rece si se lasa sa se hidrateze Ses coate pulpa din fructul de mango si se toaca cubulete. Iaurtul se mixeaza cu zaharul pudra si cel vanilat. Se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.12.2012, 20:16
Dimineata sunt la tine
la 13.12.2012, 20:17
place
la 13.12.2012, 20:18
Ce frumoasa e Rocs mic!
la 13.12.2012, 20:18
Vin si eu cu Mena
la 13.12.2012, 20:18
ce asi gusta acum o felioara

Vezi toate comentariile (69)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking