Ingrediente
- 2 bucati file de pastrav roz
- 30 g de ghimbir proaspat
- 1 lingura de sos japonez mirin
- 1 lingura de otet
- 2-3 linguri de sos soia
- sare marina, piper
- 1 lingura ulei de susan + 2 linguri ulei
- seminte susan , lin
Mod de preparare
Indepartati pielea.
Puneti pestele intr-un vas adanc. Am taiat o bucata in 2 caci era mai mare.
Curatati si radeti ghimbirul deasupra pestelui.
Varsati sosul mirin, sosul soia, otetul. Puneti piper si amestecati bine.
Am pus totul intr-un sac de congelat si lasat sa marineze 3 ore la rece.
Puneti semintele de lin si de susan in 2 farfurii.
Scoateti pestele si uscati-l cu un prosop de gartie.
Dati-l pe ambele parti prin seminte.
Incalziti uleiurile intr-o tigaie.
Reveniti pestele 2 minute la foc rapid pe fiecare parte.
Totul depinde de cum doriti gatirea lui.
Luati-l din tigaie si taiati-l bucati.
Serviti cald.
L-am servit cu salata verde 'sucrine' prajita un pic, cu salata de varza si salata de sfecla rosie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tataki de pastrav somonat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|