Tataki de pastrav somonat

Postat de ctlina in Pastrav
11 Apr 2020 | 2314 vizualizari
Tataki de pastrav somonat

O reteta gatita in stil japonez. Am mancat la restaurant si am vrut sa reproduc. Tataki ( „lovit” sau „bătut”) înseamnă o tehnică pentru prepararea peștelui sau a cărnii în bucătăria japoneză. Peștele (sau carnea) este taiat bucati, apoi marinat în oțet, soia etc  și asezonat cu ghimbir (care este zdrobit și redus la o pastă, de unde si etimologia numelui). Tehnica a fost dezvoltată de Sakamoto Ryōma, un samurai din secolul al XIX-lea.  Tare bun !  https://www.blogulluicatalina.com/2020/04/tataki-de-pastrav-somonat.html

Ingrediente

  • 2 bucati file de pastrav roz
  • 30 g de ghimbir proaspat
  • 1 lingura de sos japonez mirin
  • 1 lingura de otet
  • 2-3 linguri de sos soia
  • sare marina, piper
  • 1 lingura ulei de susan + 2 linguri ulei
  • seminte susan , lin

Mod de preparare

Indepartati pielea.

Puneti pestele intr-un vas adanc. Am taiat o bucata in 2 caci era mai mare.

Curatati si radeti ghimbirul deasupra pestelui.

Varsati sosul mirin, sosul soia, otetul. Puneti piper si amestecati bine.

Am pus totul intr-un sac de congelat si lasat sa marineze 3 ore la rece.

Puneti semintele de lin si de susan in 2 farfurii.

Scoateti pestele si uscati-l cu un prosop de gartie.

Dati-l pe ambele parti prin seminte.

Incalziti uleiurile intr-o tigaie.

Reveniti pestele 2 minute la foc rapid pe fiecare parte.

Totul depinde de cum doriti gatirea lui.

Luati-l din tigaie si taiati-l bucati.

Serviti cald.

L-am servit cu salata verde 'sucrine' prajita un pic, cu salata de varza si salata de sfecla rosie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tataki de pastrav somonat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pastrav rosu cu sos de lamaie si sparanghel

Postat de Alina26

Pastrav rosu cu sos de lamaie si sparanghel

Punem o oala pe foc cu apa si sare. Cand fierbe adaugam sparanghelul curatat si spalat. Lasam sa fiarba 5-6 minute. Ii scoatem cu o paleta si ii punem la scurs. Pastrati doua cesti de supa de...

Citeste continuarea

Pastrav pe pat de legume picante

Postat de Sim0naWorld

Pastrav pe pat de legume picante

Pastravii i-am spalat si uscat, apoi i-am dat prin faina si i-am prajit in ulei, cate 5 minute pe fiecare parte. I-am scos, si i-am tinut intr-un vas la cald. In acelasi ulei am calit...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.04.2020, 18:18
la 11.04.2020, 18:44
la 11.04.2020, 19:01
Interesantă rețetă...!
la 11.04.2020, 19:41
E bun pastravul, punct...nu conteaza de care este...
la 11.04.2020, 19:54
Bun!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking