Ingrediente
- 2 bucăți muşchi de vită fraged cu o grosime de 1/2 cm
- 1 lingură mirin
- 1 lingură sake
- 1 lingură sos de soia light
- 1 linguriță zahăr
- 1 bucată de 2 cm de ghimbir proaspăt, ras
- sare/ piper
- ulei de măsline
- 1/2 linguriță semințe de susan
Mod de preparare
Se amestecă mirinul cu sake, sosul de soia, zahărul, ghimbirul și semințele de susan. Se așează bucățile de carne în marinata obținută anterior și se refrigerează pentru minim 24 de ore.
Se scot bucățile din marinată și aduce carnea la temperatura camerei înainte de prelucrarea termică. Se încălzește puțin ulei de măsline într-o tigaie și se adaugă bucățile de carne. Se gătesc 2 minute jumătate pe fiecare parte. Se scot și se lasă la odihnit un timp egal cu cel de gătire.
Se servește cu garnitura preferată.
Daca ti-a placut reteta noastra "Teriyaki Steak" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|