Tinto de verano ( Vin rosu, de vara)

Postat de retetele_tinei in Bauturi
5 Oct 2014 | 5593 vizualizari
Tinto de verano ( Vin rosu, de vara)

Vinul rosu de vara sau El tinto de verano, este o reteta tipica spaniola, care este realizata din vin rosu si limonada sau sifon cu lamaie (gassosa, pe it., gasseosa pe sp.) Este un vin, care se consuma in timpul verii. Este totodata, o bautura, care a aparut in Spania, la inceputul sec al XX-lea si care si in prezent se gaseste la toate terasele si festivalurile de vara, din toata tara. Scrierile spun, ca aceasta reteta a aparut, in Cordoba, in sec. al XX-lea, intr-un local, care se numea Venta de Vargas, dupa numele patronului Antonio Vargas del Moralde, de pe strada Brillante, care se afla vis-a-vis de drumul ce ducea la Cañito Bazán ( astazi Avenida de la Arruzafa). Zona facea parte din Comitatul Nord-Vest ( Distrito Noroeste), punct strategic, pt a aduna cantareti si chitaristi celebrii, din zona. In acelasi timp in zona, exista si o Scoala de lupte cu taurii ( Escuela taurina). Oamenii se adunau la local, in dupa-amieziile sau seriile, tarzii, de vara, pt a se racorii cu un vin cu sifon, rece, care mai apoi a fost cunoscut si cu numele de " El vino Vargas", dupa numele patronului. O alta teorie spune ca numele vinului poate deriva de la petitia unui menbru Valdepenas, cu privire la o bautura cu Gasseosa ( sifon cu lamaie). Purtand numele, prescurtat al membrului si al sifonului, a devenit, Val-gas. Derivand de la numele prescurtat Val-gas, ar fi devenit cu timpul, Vargas. Variate de al servii: Se poate folosii, in loc de vin, vermut, iar in acest caz, se v-a folosii mai multa zeama de lamaie si mai putina apa minerala gazoasa ( sifon). * Cordoba este impartita, administrativ, in zece Comitate. Zona Nord-Vest ( inainte fiind numita, zona Nord-Centru), dupa cum ii poarta si numele, cuprinde toata partea aceea de oras. * Valdepenas, este una dintre cele mai importante Institutii de Viticultura din Spania.

Ingrediente

  • vin rosu
  • apa cu lamaie
  • lamaie
  • gheata

Mod de preparare

In primul rand, se pregatesc produsele, necesare.Intr-un pahar se pune gheata din abundenta.  Dupa se pun felii de lamaie ( daca paharul e mai mare, daca e mai mic, doar o felie de lamaie, ca si mine). La sfarsit se complecteaza cu apa cu lamaie.Si vin. Cantitatile de vin si apa cu lamaie, trebuiesc sa fie egale.Se serveste rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tinto de verano ( Vin rosu, de vara)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (2)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Socata

Postat de mirela0911

Socata

Pentru aceasta cantitate este nevoie de un borcan de 10 litri. Daca nu aveti borcan asa mare, se poate folosi o oala de 10 litri (cum e si cazul meu).  Intr-o oala mai mica se pune pe foc...

Citeste continuarea

Cum se prepara visinata

Postat de Bucataras

Cum se prepara visinata

Cum se prepara visinata Pentru un litru de visinata ai nevoie de 300 de grame de visine, 300 grame de zahar si 500 ml alcool peste 90 de grade din cereal. Pentru visinata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.10.2014, 09:53
la 05.10.2014, 10:03

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking