Tinto de verano ( Vin rosu, de vara)

Postat de retetele_tinei in Bauturi
5 Oct 2014 | 5647 vizualizari
Tinto de verano ( Vin rosu, de vara)

Vinul rosu de vara sau El tinto de verano, este o reteta tipica spaniola, care este realizata din vin rosu si limonada sau sifon cu lamaie (gassosa, pe it., gasseosa pe sp.) Este un vin, care se consuma in timpul verii. Este totodata, o bautura, care a aparut in Spania, la inceputul sec al XX-lea si care si in prezent se gaseste la toate terasele si festivalurile de vara, din toata tara. Scrierile spun, ca aceasta reteta a aparut, in Cordoba, in sec. al XX-lea, intr-un local, care se numea Venta de Vargas, dupa numele patronului Antonio Vargas del Moralde, de pe strada Brillante, care se afla vis-a-vis de drumul ce ducea la Cañito Bazán ( astazi Avenida de la Arruzafa). Zona facea parte din Comitatul Nord-Vest ( Distrito Noroeste), punct strategic, pt a aduna cantareti si chitaristi celebrii, din zona. In acelasi timp in zona, exista si o Scoala de lupte cu taurii ( Escuela taurina). Oamenii se adunau la local, in dupa-amieziile sau seriile, tarzii, de vara, pt a se racorii cu un vin cu sifon, rece, care mai apoi a fost cunoscut si cu numele de " El vino Vargas", dupa numele patronului. O alta teorie spune ca numele vinului poate deriva de la petitia unui menbru Valdepenas, cu privire la o bautura cu Gasseosa ( sifon cu lamaie). Purtand numele, prescurtat al membrului si al sifonului, a devenit, Val-gas. Derivand de la numele prescurtat Val-gas, ar fi devenit cu timpul, Vargas. Variate de al servii: Se poate folosii, in loc de vin, vermut, iar in acest caz, se v-a folosii mai multa zeama de lamaie si mai putina apa minerala gazoasa ( sifon). * Cordoba este impartita, administrativ, in zece Comitate. Zona Nord-Vest ( inainte fiind numita, zona Nord-Centru), dupa cum ii poarta si numele, cuprinde toata partea aceea de oras. * Valdepenas, este una dintre cele mai importante Institutii de Viticultura din Spania.

Ingrediente

  • vin rosu
  • apa cu lamaie
  • lamaie
  • gheata

Mod de preparare

In primul rand, se pregatesc produsele, necesare.Intr-un pahar se pune gheata din abundenta.  Dupa se pun felii de lamaie ( daca paharul e mai mare, daca e mai mic, doar o felie de lamaie, ca si mine). La sfarsit se complecteaza cu apa cu lamaie.Si vin. Cantitatile de vin si apa cu lamaie, trebuiesc sa fie egale.Se serveste rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tinto de verano ( Vin rosu, de vara)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (2)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Milkshake cu oreo

Postat de Meea

Milkshake cu oreo

     Eu zic sa dublati,ba chiar sa triplati ingredientele,asa, ca sfat:)). In blender punem biscuitii oreo si ii maruntim bine.Adaugam apoi laptele,inghetata si daca doriti...

Citeste continuarea

Limonada cu pepene galben

Postat de Adi_Caradeanu

Limonada cu pepene galben

Decojiti pepenele si lamaia,  apoi  taiati-le in cubulete Introduceti ingredientele in blender, eu am folosit  Oster Reversible cu programul  cocktail...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.10.2014, 09:53
la 05.10.2014, 10:03

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking