Tiramisu Ice Cake

Postat de miha in Dulciuri
3 Mai 2009 | 10457 vizualizari
Tiramisu Ice Cake

O prajitura pentru zilele fierbinti... Desi nu este Tiramisu reţetă originală, este o varianta extrem de racoritoare si buna!Multumesc Alinei pentru reteta,oriunde s-ar afla.Daca n-ar fi fost prajiturica asta as fi ramas doar cu dusul rece...:)))

Ingrediente

  • 500 g mascarpone
  • 115 g zahar pudra
  • 6 linguri coniac
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 150 ml frisca batuta usor
  • 2 linguri cafea macinata
  • 200 g piscoturi

Mod de preparare

Se tapeteaza o tava de cozonac cu folie alimentara.

Se prepara cafea folosind aproximativ 400 ml de apa. Se racoreste putin si se aromeaza cu conic (daca doriti puteti pune si 85g zahar). Se inmoaie rapid piscoturile in cafea (exact ca la Tiramisu, reţetă originală)si se aseaza pe fundul si pe peretii tavii


Un sfat: nu puneti piscoturi decat pe lateralele mari ale tavii, altfel capetele o sa fie doar piscot.


Mascarponele se bate cu mixerul impreuna cu zaharul si coniacul, apoi se adauga ciocolata si frisca. Crema se toarna in tava peste piscoturi si se acopera cu un alt strat de piscoturi. Se da la congelator si se scoate cam cu 1 ora inainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu Ice Cake" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinta dobrogeana

Postat de gaby_d

Placinta dobrogeana

Amesteca branza de vaci cu 50 ml smantana , zaharul, coaja rasa de lamaie si esenta de rom. Omogenizeaza. Imparte amestecul (ochiometric)  in 3 parti egale. Unge un vas termorezistent cu...

Citeste continuarea

Fursecuri cu ciocolata si fulgi de migdale

Postat de Ina

Fursecuri cu ciocolata si fulgi de migdale

Topim ciocolata la microunde  si  adaugam margarina cu unt peste ciocolata . Cand margarina incepe usor sa se topeasca, mixam si omogenizam. Adaugam pe rand, zaharul , apoi cele doua...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.05.2009, 01:14
Eu o stiu de muuult, Miha! Cred ca e delicios! Stai sa-mi treaca gatul si fac si eu
la 04.05.2009, 11:00
Oana,nu risti sa testezi principiul "cui pe cui se scoate"?
la 04.05.2009, 11:20
Nu prea Iau augmentin acum si nu m-as risca
la 04.05.2009, 12:28
Sanatate multa si sa te faci bine cat mai curand!
la 01.09.2009, 11:26
Bănuiesc ca este delicioasa...

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking