Tiramisu reţetă cu blat

Postat de pusikmea in Torturi
10 Mar 2011 | 6117 vizualizari
Tiramisu reţetă cu blat

am facut acest tort pentru un prieten de-al nostru care ieri si-a sarbatorit ziua de nastere, a fost delicios...n-am poza cu sectiunea, chiar daca am fost si eu acolo, mi-a fost rusine sa ma apuc de pozat de fata cu toata lumea :)):)) reteta o am de la sora mea, iar ea de la cineva care lucreaza la un renumit restaurant in rm valcea.

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 6 linduri de faina
  • 3 linguri de ulei
  • 6 linguri de apa
  • un praf de sare
  • un praf de copt
  • pentru crema tiramisu:
  • 4 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 400 g smantana
  • 2 plicuri de spuma pentru frisca
  • pentru sirop:
  • 250 ml apa
  • 1 lingura de cafea
  • 2 linguri zahar
  • 2 esente rom
  • pentru glazura:
  • o ciocolata cu lapte
  • 100 g margarina/unt
  • 100 ml apa
  • o lingura cacao
  • o lingura zahar
  • 1 plic gelatina

Mod de preparare

Tiramisu reţetă cu blat

Pregatim blatul separand albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, galbenusurile, apa, uleiul, faina si praful de copt. Tapetam o forma de copt cu faina si punem compozitia rezultata in ea, dam la cuptorul preincalzit cca. 15 minute.

Pregatim siropul:

Punem toate ingredientele intr-un ibric, lasam sa dea un clocot si dam la racit.

Pregatim crema:

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam smantana si omogenizam bine compozitia.
Separat mixam albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam praful de frisca, omogenizam compozitia. Amestecam ambele compozitii si dam 10 minute la rece. Dupa ce s-a racit blatul il taiem in 2, il insiropam si punem crema, blat, crema.

Pregatim glazura:

Punem ciocolata rupta bucatele intr-un ibric impreuna cu apa, cacaoa, zaharul si margarina/unt si lasam pana se omogenizeaza compozitia.

Separat pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet.

Dupa ce s-a racit glazura turnam in fir subtire gelatina si amestecam bine.

Dam 5-10 minute la rece.

Imbracam tortul cu aceasta glazura si ornam cu trandairi din fondant si bomboane de ciocolata.

 

P.S Glazura am facut-o la nimereala, am vrut initial sa fac glazura oglinda, dar n-am avut frisca, asa ca am improvizat si a iesit o super glazura, cei de la masa au crezut ca e serbet :)):))

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă cu blat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert Tiramisu Cheesecake - reteta nr. 800

Postat de oanapl

Desert Tiramisu Cheesecake - reteta nr. 800

Se bagă biscuiții la robotul de bucătărie și se macină fin. Se adaugă cacaua și se omogenizează. Se adaugă untul topit și se omogenizează compoziția. Se pune un inel de tort pe un...

Citeste continuarea

Desert prajitura Tiramisu

Postat de mirela0911

Desert prajitura Tiramisu

Blatul: Intr-un bol se pun ouale intregi, mai putin 3 galbenusuri care se vor folosi pt crema. Se adauga sarea si zaharul si se mixeaza timp de 4 minute pana isi tripleaza volumul. Se adauga si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.03.2011, 15:19
ce bine arata
la 10.03.2011, 15:20
multumesc elena
la 10.03.2011, 15:28
super
la 10.03.2011, 15:28
Foarte bine arata
La multi ani sarbatoritului!
la 10.03.2011, 15:46
Ce cadou deosebit La multi ani sarbatoritului

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking